Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Criminalització i repressió, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

[Opinió] Agroilla assetja els seus treballadors

Publicat per dia 8 juliol 2011 – 10:361 Comentari | 316 views

[Opinió] Agroilla assetja els seus treballadors

Share to Google Plus

Agroilla: com xotets a l’escorxador

Sóc un treballador recentment acomiadat per l’empresa Agroilla-Fruita Bona  S.L., resultat de la recent fusió d’aquestes empreses que comercialitzen fruites i verdures a Mercapalma.

Fa uns mesos als treballadors de FRUITA BONA  se’ns va comunicar la decisió d’unir-nos amb AGROÏLLA. Se’ns va assegurar que serien mantinguts els llocs de treball així com un futur laboral esperançador pels qui volguéssim de debò treballar. Certament, la presentació d’aquesta fusió per part del director general d’AGROILLA , el senyor Guillem Adrover, va ser de gran tacte i empatia cap als treballadors de Fruita Bona. En un comunicat de premsa que encara pot llegir-se per Internet es deia que no només es mantendrien els llocs de treball, sinó que a curt i  mig termini es pensava crear-ne de nous.

Quina va ser la meva sorpresa en veure quan, al poc temps, tots els treballadors de la meva empresa començam a sentir una pressió més enllà del raonable. En el meu cas, se’m van començar a exigir tasques irrealitzables en el temps disponible. Se’m descoratjava en qualsevol iniciativa que pogués tenir tenint en compte la meva experiència en el  lloc, es controlaven tots els meus moviments i rebia cridades al meu propi mòbil per saber on estava i que feia en tot moment. Se m’enviava a altres treballadors per revisar el que feia. Se’m demanava explicacions sobre el temps per a realitzar les meves tasques i se m’inculcava la idea que mai era suficient el que feia. Dos companys van caure en depressió, un d’ells es va haver de donar de baixa  dues setmanes. A un altre company se li diu el mateix dia que haurà d’allargar la seva jornada laboral i  una companya rep pressions per modificar l’horari acordat en l’inici del seu contracte.

Quan han passat ja 5 mesos d’aquella primera reunió i 3 mesos  de fusió hem constatat que totes aquelles promeses inicials no eren més que pura  xerrameca. No només no s’ha creat cap lloc nou de treball en la nostra empresa, sinó que s’està intentant acomiadar al personal fix.Tots els treballadors vam ser prudents quan en aquella reunió amb el Sr Guillem Adrover se’ns va demanar comprensió davant les incerteses de tot procés de fusió i evitarem fer preguntes i peticions que poguessin posar-li en més d’una situació compromesa. Podríem haver celebrat eleccions i haver nomenat un representant sindical per defensar els nostres drets legítims. I sé que hagués molestat molt, però estava en el nostre dret. Ara me n’adon de com vam ser com xotets que van a l’escorxador.

Vull fer-li saber a la direcció d’Agroilla que les seves tàctiques empresarials  no justifiquen el dany moral i psíquic realitzat a uns treballadors que només volen complir amb la seva feina. Tenim una dignitat com a persones i no es justifica el tracte rebut .

Maties Colom Ribas

1 Comentari »

  • Rocío escrigué:

    Així doncs, encara que Agroïlla hem va pareixer una bona iniciativa quan vaig escoltar-lo per primer cop, me n’alegro de no haber comprat mai res. Ánim amb la lluita contra aquestes actuacions injustes.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.