Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Coneixement lliure, Ecologia, Estat espanyol i el Món, Salut, Treball i economia

[Vídeo] Food Inc, la cara fosca de la indústria alimentària

Publicat per dia 23 juny 2011 – 0:02Cap comentari | 251 views

[Vídeo] Food Inc, la cara fosca de la indústria alimentària

Share to Google Plus

El documental “Food Inc” mostra el funcionament de la indústria alimentària dels EUA i els processos que s’amaguen al consumidor amb el consentiment de les agències reguladores i de control governamentals. Revela que el subministrament d’aliments dels EUA està controlat per un grapat de corporacions que sovint posen per davant els beneficis a la salut del consumidor, al manteniment d’agricultors i grangers i a la protecció del medi ambient.

A Amèrica del Nord, cinc companyies de menjar ràpid determinen, amb el seu poder de compra massiu, les regles del joc per a tot el sector agroramader (condicionant fins i tot als petits grangers): des de quin cultius monopolitzen la producció fins a com s’engreixa i feina al bestiar. El resultat és un sistema en què el menjar ràpid, més barata que la saludable, ha copat restaurants i supermercats, provocant danys de vegades letals i augurant un futur d’obesitat i diabetis generalitzat, mentre creix sense control un sector d’ocupació barat i desprotegit i el lobby que manté a ratlla a les entitats governamentals que haurien d’estar fiscalitzats.

Recolzat en les investigacions d’Eric Schlosser per a la seva ‘bestseller’ “Fast Food Nation” i en el llibre de Michael Pollan “The Omnivore’s Dilemma (El dilema de l’omnívor)”, el documental treu a la llum dades esgarrifosos sobre el que mengem i com es produeix i el seu efecte en l’activitat econòmica i la salut del consumidor. Encara que aquest documental investiga la situació de la indústria alimentària als Estats Units, les seves revelacions parlen d’una clara tendència global.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.