Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Okupació i espais alliberats, Publicació oberta

Les pluges de la tardor reneixen el jardí d’Epicur

Publicat per dia 4 novembre 2014 – 12:28Cap comentari | 267 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Les pluges que anuncien la tardor reguen els planters cuidats per la gent al jardí d`Epicur. En ell, els palets de fusta dies enrere abandonats en els contenidors, ara són bancals per sembrar la propera collita o un banc per descansar i des del qual pensar quins altres escenaris com aquest hauríem d’expropiar i transformar.

El diumenge 26 es va reprendre l’assemblea popular que es fa càrrec del Jardí d´Epicur. El Jardí d´Epicur era un solar en desús a Palma que la gent va expropiar fa gairebé tres anys, i que ha estat escenari de múltiples iniciatives populars i autogestionades. Allí s’ha conrat, s’ha conviscut, s’ha festejat, s’han projectat documentals i s’han fet concerts, s’han organitzat protestes i assemblees. Però el més important, és que parlem d’un fet, una mostra de tot el que podríem fer si ens organitzéssim i prenguéssim el món a les nostres mans. Així, el Jardí d`Epicur, és sobretot un exemple palpable que és possible trencar amb aquesta lògica absurda d’especulació, de beneficis privats i pèrdues públiques, de desnonats i habitatges buits, de persones desocupades o ancianes, tancades a casa entre recintes barrats. La propietat privada ens priva de donar regna solta a la nostra creativitat, de practicar la nostra llibertat i fer-ho amb uns altres, en espais de tots. Nosaltres, no volem un món dividit en compartiments estancs, on les persones s’amunteguen desconfiades unes d’unes altres. Sabem que la nostra feblesa radica que no estem acostumats a treballar i a decidir entre iguals. Per això, volem posar en pràctica les idees, i t’animem a compartir l’espai, a donar nous passos i començar a gaudir l’horitzó, que amb esforç, es desplega davant les nostres mans.
Pot ser que ara mateix, el Jardí sigui una iniciativa aïllada, però no podem negar que en ocasions un arbre pot generar un bosc.

El diumenge 26 d’Octubre, es van reprendre els treballs i les reunions periòdiques per gestionar el lloc. Es va passar un documental sobre el Jardí, fet per unes companyes, i es van projectar algunes idees sobre les coses que podríem fer allí aquesta temporada. De moment, el diumenge 16 de Novembre serà el proper esdeveniment. Haurà menjada per compartir, treballs a realitzar, música i cinema. També hi haurà una assemblea general oberta a les noves idees. En els propers dies compartirem el cartell.

Fins llavors, algunes companyes seguiran veient-se al Jardí per seguir treballant (per exemple, el dimarts 4 de Novembre a les onze, hi haurà gent treballant si vols apropar-te).

IMG_20141029_104608

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.