Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Muro

La deficient gestió hídrica de s’Albufera com a causa de l’abocament al ZEPA

Publicat per dia 23 agost 2016 – 11:08Cap comentari | 273 views
Share to Google Plus

El GOB demana explicacions i responsabilitats a Medi Ambient.

El gener de 2015 el GOB denunciava que l’empresa VOPSA, sota contracte de ABAQUA (Conselleria de Medi Ambient) havia arrasat 4.000 metres quadrats de la Zona d’Especial Protecció per les Aus (ZEPA) de s’Albufera de Mallorca en un projecte de substitució de les canonades que porten les aigües brutes de la Platja de Muro i Can Picafort fins la depuradora de la Platja de Muro.

La Conselleria va respondre argumentant que les feines es realitzaren amb tots els informes ambientals necessaris.

Un any i mig més tard, s’ha produït a la zona on es realitzaren els treballs un greu abocament d’aigues residuals no tractades. No és acceptable que es puguin produir “accidents” d’aquest tipus en un cas com aquest, d’obres realitzades recentment i dins una zona d’especial protecció, pel que haurien d’haver-se sotmès a un control ambiental i tècnic especialment rigorós.

Terraferida fou qui denuncià en primera instància aquest abocament, causat per una pressió el doble superior a la que resisteix la instal·lació. Ja en el passat s'havien produit petits abocaments.

Terraferida fou qui denuncià en primera instància aquest abocament, causat per una pressió el doble superior a la que resisteix la instal·lació. Ja en el passat s’havien produit petits abocaments.

Per això el GOB demana a la Conselleria de Medi Ambient una explicació detallada del que ha passat, i que en el cas que hagi existit responsabilitat en la planificació, direcció o execució de les obres, es depurin les responsabilitats pertinents.

Aquest abocament incrementa encara més la gravíssima situació ambiental que pateix s’Albufera de Mallorca a causa de la deficient gestió hídrica (problema crònic del parc natural), i que inclou entre d’altres la manca de mesures per evitar l’entrada d’aigües brutes al parc, la contaminació d’origen agrari i la sobreexplotació de la conca que abasteix s’Albufera d’aigua neta.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.