Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Antifeixisme i xenofòbia, Coneixement lliure, Conflictes, imperialisme i militarisme, Ecologia, Economia alternativa, Granadures desinformatives, Mitjans alternatius

Granadures Desinformatives del mes de setembre

Publicat per dia 8 octubre 2012 – 12:23Cap comentari | 248 views

Granadures Desinformatives del mes de setembre

Share to Google Plus

Granadures Desinformatives del mes de setembre

PORTS

D’aquí a poc començarà a venir fems a Mallorca d’altres parts d’Europa. El dia 9 Última Hora dedicava un titular a la batllessa d’Alcúdia:  “El Ajuntament d’Alcúdia se opone a que la basura de Europa llegue a Mallorca través de su puerto”. I per què no es diu a la notícia que els municipis no tenen competència sobre els ports? Ni que aquest port és de l’Estat? Rentat d’imatge o dissidència? La batllessa és encara del PP…

ANTIAUSTERITAT

El dia 23 Público titulava: La extrema derecha amenaza a los países del sur de Europa con su disfraz antiglobalización. I de què es tracta aquesta disfressa? Segons el subtitular: “La crisis y el discurso antiausteridad alimentan a los partidos ultras”. Però no és aquesta “antiausteridad” la germana de la globalització? No van augmentar la desgràcia dels mísers i l’enverinament del planeta les institucions “antiausteridad”? No es va produir la massacre d’Iraq amb l’ajuda d’una Espanya de la “antiausteridad”? No van anar a Líbia mercenaris d’un govern espanyol que no era “ultra”? En termodinàmica diríem: no guanyaràs ni empataràs, només et queda canviar, com ho fan alguns models decreixentistes que tampoc inclouen “antiausteridad” o “antiglobalización” al seu discurs.

IDEOLOGIA

Protesta ante la “brutal” subida de tasas de Aguirre a la escuela infantil. Era un titular de dia 13 de Público. S’explicava que es va fer una manifestació enfront de la Conselleria d’Educació de Madrid. El subtitular aclaria que “Padres y profesores denuncian que el aumento, de hasta el 175%, se debe a motivos ideológicos”. Però anar a manifestar-se no implica ideologia? Els anarquistes, mercenaris, els del PP… també tenen ideologia. La diferència és que alguns són conscients que tenen ideologia, uns altres no i aquests poden ser els perillosos.

IRAN

Público de dia 25 titulava: “Obama: EEUU hará lo que deba para impedir un Irán nuclear”. Per  què no es diu que hi ha enriquiment d’urani a Iran i que ells no ho neguen. Aquell país utilitza energia nuclear amb fins pacífics i està supervisat per inspectors internacionals. Encara no s’han trobat proves de l’existència de programes amb fins belicosos. A més  Iran és un signatari del Tractat de No Proliferació. Tant fa, l’objectiu no és “impedir un Irán nuclear”, sinó repulsa als ‘bàrbars’.

POPULISMES

Després de l’ocupació del Parlament la premsa nacional va produir gran quantitat de propaganda. “Que se vayan todos, sin distinción era el titular de dia 30 de El País. El subtitular ens ensenyava que “… Los expertos alertan sobre el acecho de los populismos”. Un “experto” no té perquè ser un savi, però sempre utilitza el discurs del poder i el costum. I si els “expertos” fossin també populismes?

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.