Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Defensa del territori, Defensa del territori, Difusió i pensament crític, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mobilitat i territori, Tot Inclòs, Treball i economia, Turisme

El nou Tot Inclòs ja és aquí

Publicat per dia 26 juny 2017 – 16:39Cap comentari | 1.404 views
Share to Google Plus

Inici també d’una campanya de micromecenatge per a un projecte de documental.

20170630_totinclos2017_CiutatEl pròxim divendres 30 de juny es presentarà a Ciutat la quarta edició del monogràfic Tot Inclòs. Danys i conseqüències del turisme a les nostres Illes. Aquesta vegada la presentació del monogràfic s’inclourà dins el marc del curs Economia i Ecologia Política del Turisme que s’està realitzant a Palma. La presentació es realitzarà al Centre Social Flassaders, al carrer Ferreria número 10, a partir de les 18:00h.

Fa quatre anys que el Tot Inclòs sorgí del treball militant de l’àmbit llibertari mallorquí amb la intenció de ser un dels cruis que escardàs el sòlid pacte de silenci entorn el turisme. I ara, la massificació a la qual hem arribat després de continus records turístics ja està provocant que el debat entorn del nostre model econòmic, basat en el monocultiu turístic, estigui ja molt present al carrer, a la premsa i al debat polític. Per això, trobam que des dels moviments socials i des del carrer s’ha d’intensificar la lluita contra la mercantilització de la totalitat del nostre territori, l’increment exponencial de la petjada ecològica i l’augment de les desigualtats socials, causes totes de l’aposta de les elits polítiques i econòmiques per fer de l’illa un lloc privilegiat per a l’explotació, l’especulació i la inversió a nivell internacional.

La rapidesa amb la qual actua el capital ha trastocat el teixit social i urbà de Palma, i amenaça en fer-ho a tota l’illa –l’exemple d’Eivissa és simptomàtic. Per tant, que assemblees veïnals com Ciutat per qui l’habita, no per qui la visita (sorgida després de les jornades que el setembre de l’any passat organitzà el col·lectiu editor d’aquest monogràfic), s’hagin consolidades i suposin el primer focus de resistència organitzada, demostren que la benvolença ingènua dels qui habitam l’illa s’ha acabat.

Volem fer un documental!

Enguany, per seguir obrint cruis, iniciarem una campanya de microfinanciació per tal d’aconseguir recursos econòmics per a la realització d’un documental. Així, juntament amb la presentació del Tot Inclòs en paper, també hi haurà una petita exposició del projecte del documental, així com la visualització del teaser promocional. Una empresa ambiciosa, amb ànsies de fer arribar arreu la crítica al turisme.

Ajuda’ns a fer-lo possible!

Vols traduir articles?

Per acabar, veiem com la crítica a la turistització de tot està covant a molts altres territoris que estan patint les mateixes problemàtiques, i no sols dins la península Ibèrica. De fet, aquests darrers mesos hem rebut traduccions d’articles dels diversos números de Tot Inclòs en altres llengües; podeu trobar-les en aquesta pàgina. Si estàs interessada en traduir algun article en qualsevol altra llengua, fes-nos-ho saber a totinclos@subvertising.org i el publicarem quan l’hagis enllestit.

Per a més informació: http://totinclos.noblogs.org.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.