Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Ecologia, Politiqueig

El GOB considera tòxiques les declaracions d’ASAJA en relació a la iniciativa de declaració de noves ZEPAs

Publicat per dia 2 febrer 2017 – 10:23Cap comentari | 228 views

El GOB considera tòxiques les declaracions d’ASAJA en relació a la iniciativa de declaració de noves ZEPAs

Share to Google Plus

ASAJA es mobilitza contra la Conselleria de Medi Ambient esgrimint queixes en àmbits ben diversos (Xilella, inundacions, retard en els pagaments, …). Entre elles es troba també l’oposició a l’ampliació de la xarxa de Zones d’Especial Protecció per a les AUS (ZEPA).

El GOB, considera altament tòxiques les declaracions en relació a la iniciativa del Govern de declaració de noves ZEPAs. Així, el gerent de l’entitat ha declarat que la protecció de les ZEPAs implicarà greuges diversos per a la pagesia, com per exemple no poder semblar allò que es vulgui, ni poder edificar naus agrícoles, així com també limitacions a la caça.

Des del GOB remarquen que aquests arguments recodren als que ja es varen emprar fa 16 anys per l’entitat en la campanya contra la creació del parc natural de Llevant, en la que en el marc d’una estratègia intoxicadora igualment es llançaren tot tipus de missatges alarmistes i mentides amb un objectiu clarament polític.

La declaració d’espais protegits, i en concret de zones de la Xarxa Natura 2000 (ZECs i ZEPAs) és ben compatible amb l’aprofitament agrari, assegura el GOB i no implica limitacions generals per a la caça afegeixen. De fet a les Balears ja existeixen actualment més de 114.000 hectàrees de zones LIC o ZEPA, a les quals en cap cas aquestes figures impliquen ni limitacions per a l’ús agrari ni per a la caça.

De fet les pràctiques agràries respectuoses amb en medi natural i amb els equilibris ecològics són la base de la conservació de les moltes ZEPAs agràries que s’han declarat a la resta d’Espanya i d’Europa. El Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient fa anys que impulsa el programa “Activa Red Natura 2000” (http://activarednatura2000.com) per promoure el desenvolupament d’activitats econòmiques sostenibles en els espais espanyols de la xarxa, on lògicament l’agricultura hi té un paper protagonista.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.