Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Defensa del territori, Difusió i pensament crític, Ecologia, Economia alternativa

El Germinador Social premia cinc projectes per la transició energètica, entre ells a Ecotxe

Publicat per dia 3 maig 2017 – 8:35Cap comentari | 617 views
Share to Google Plus

Cinc projectes han estat guardonats pel concurs Germinador Social, organitzat per Coop 57 i Som Energia, per estimular models innovadors d’iniciatives socials, energia renovable i eficiència energètica. La cerimònia d’entrega de premis s’ha celebrat aquesta tarda de dijous 27 d’abril a la Casa del Mar de Barcelona i ha comptat amb nou projectes finalistes -cinc com a més votats i quatre escollits pel jurat- d’un total de 41 candidatures presentades.

En aquest primer concurs per a la transició energètica, s’ha premiat: Agrupació de consums – Comunitat veïnal de Barcelona, Ecotxe Som Moviment (Software i web per a carsharing elèctric), Eeeepa! (Emprendre, Estalviar i Eficiència Energètica de Proximitat amb Autoproducció), La Ermineta – Electra – Regadiu i Som Mobilitat (Mobilitat compartida, elèctrica i amb renovables).

El guardó per a les cinc millors propostes segons el jurat està dotat amb 4.500 euros i l’especial del públic amb 2.500. La resta de finalistes també han rebut un premi simbòlic de reconeixement per animar-los a continuar endavant amb els projectes. A més de l’aportació a fons perdut de 25.000 euros a Germinador Social per part de Som Energia, la Fundació Coop57 bonificarà una part de les despeses financeres d’un possible préstec als projectes.

El premi atorgat als projectes Agrupació de consums, Ecotxe, Eeeepa!, La Ermineta i Som Mobilitat, està dotat amb 4.500 euros i una bonificació de la despesa financera. Així mateix, la proposta La Ermineta també ha rebut el guardó del públic valorat en 2.500 euros.

A la presentació de la cerimònia es posà en valor el fet de tractar-se del primer concurs que promou nous agents locals per a la transició energètica. La iniciativa busca projectes en el marc de l’economia social i solidària en l’àmbit de les renovables i l’eficiència energètica, que contribueixin a la democratització de l’energia i l’empoderament de les persones usuàries. Així mateix, Pep Puig, president de Som Energia i Anna López, presidenta de Coop 57 presentaren les dues cooperatives que impulsen el certamen.

Tot seguit, cada projecte finalista exposà breument les seves virtuts i el públic procedí a les votacions. Mentre els organitzadors feien el recompte, els assistents van poder formular preguntes. Tan bon punt finalitzat, es realitzà l’entrega dels sis premis guanyadors i al reconeixement de la resta de finalistes.

Foto-finalistas-ganadores-jurado-germinador-social

Com a cloenda, l’organització del Germinador Social felicità els guanyadors i tots els participants, i alhora, va fer un agraïment especial al jurat per la seva dedicació i al públic assistent.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.