Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Agroecologia i sobirania alimentària, Criminalització i repressió, Drets bàsics, Ecologia, Economia alternativa, Okupació i espais alliberats

Comunicat del col•lectiu Toma la Ciudad

Publicat per dia 29 juny 2012 – 12:56Cap comentari | 446 views

Comunicat del col•lectiu Toma la Ciudad

Share to Google Plus

En primer lloc, agrair-vos vostra presència per a aquest dia. “Toma la Ciudad” és grup variat de persones que ens hem unit sota la iniciativa de recuperar un espai abandonat, o en desús, per convertir-ho en un jardí popular i un hort urbà. L’objectiu no és només construir un lloc decoratiu sinó crear un lloc on trobar-nos, conviure, emprar la imaginació i aprendre els uns dels altres, on organitzar activitats lúdiques o prestar-nos ajuda mútua.

Avui la ciutat és un lloc de pas, les persones no l’habitem ja que l’espai és principalment privat, així que només ens queda circular de pressa per carreteres i voreres. Només ens aturem a casa, al treball o a la tenda. Vivim assolats.

Avui que moltes persones estan sense treball o perdent els seus béns, que augmenten els impostos i la vida s’encareix mentre prestacions i serveis desapareixen, és trist que sapiguem més de personatges televisius que dels nostres propis veïnats.

És necessari que aprenguem a associar-nos, perquè podem viure moments difícils, podem passar necessitats. Però entre tots, segur que som capaços de resoldre els nostres propis problemes. Junts, podem crear riquesa comuna, fins i tot sense diners, ja que tots tenim capacitats, podem aprendre i ensenyar, podem compartir coses o serveis entre nosaltres. Per aquest motiu decidírem transformar un solar buit, en un espai comunitari. Un solar abandonat i tancat per les institucions durant gairebé 40 anys, fins a convertir-se en un escombriaire.

Aparentment les nostres motivacions no són compartides per les autoritats. Així, el dia 15 de maig, mentre realitzàvem un acte reivindicatiu en l’hort urbà “LA CASA DEL POBLE”, en el qual també van participar les entitats de “DRETS HUMANS” i “MEMÒRIA HISTÒRICA DE MALLORCA”, sofrirem un desallotjament il·legal i il·legítim, sense justificació ni ordre judicial alguna. Coaccionats per la policia, ens van desallotjar després d’identificar-nos, davant la qual cosa no vam oferir resistència.

No obstant això, en aquests darrers dies, totes les persones que vam estar allí presents hem rebut multes, les quanties de les quals sumen, de moment, més de quatre mil euros.

Sabem que això no és un cas aïllat sinó part d’una estratègia programada per les institucions, per fer callar la veu d’un poble disconforme. Per tant, ens solidaritzem amb la resta de moviments socials que també estan sofrint la mateixa repressió econòmica.

En conseqüència amb el succeït, anunciem que posarem una querella criminal contra la policia per extralimitar-se en les seves funcions, a més de continuar amb la campanya de denúncia i seguir lluitant per l’interès comú.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.