Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Participa-hi!

Participa-hi!

Share to Google Plus

Aquest projecte es construeix a partir de la participació de persones, organitzacions i col·lectius de les lluites socials de Mallorca. Per això sempre estam cercant persones col·laboradores, gent que ens pugui ajudar a tirar endavant el projecte. Les formes de col·laborar poden ser molt diverses, podrieu…

  • Col·laborar com a redactores, enviant-nos articles d’opinió, cròniques d’esdeveniments…
  • Col·laborar com a webmasters, tenint accés a la plana web, actualitzant els continguts…
  • Col·laborar econòmicament, en la mesura que pugueu, per tal de poder pagar el manteniment del web, editar fullets, adhesius, l’Anuari…

Si estau interessades a ajudar-nos, teniu alguna idea o suggeriment, enviau un e-mail a: contrainfo [arrova] contrainfo.cat i prest ens posarem en contacte i juntes farem feina per millorar el projecte! Entre totes feim contrainfo!!!

Mentrestant, vos convidam a conèixer una mica més Contrainfo.cat llegint el principis, els objectius i els criteris de publicació.

1. Altaveu. Contrainfo.cat és un mitjà de comunicació al servei de les lluites socials transformadores.

2. Horitzontal i cooperatiu. Els mateixos moviments socials són els agents actius de la comunicació. Malgrat haver-hi un nucli de treball diari, el mitjà es construeix amb les aportacions de tots i totes. Promovem un model comunicatiu diferent: qui informa i qui és informat esdevenen indistingibles.

3. Assembleari. El procés de decisió a Contrainfo.cat es basa en l’assemblea oberta i pública que es realitza periòdicament. Un dels requisits per participar en la presa de decisions és la contribució individual al projecte.

4. Autogestionat. El projecte és autogestionat i no accepta cap tipus de publicitat ni subvenció. La sostenibilitat del projecte descansa sobre la participació voluntària i desinteressada de les persones que hi participen. No té una finalitat comercial ni és remunerat.

5. Lliure. És un mitjà que, per la seva naturalesa, és lliure i independent. Els únics límits i criteris de publicació de les notícies són els que consensuam nosaltres mateixes.

6. Plural. Contrainfo.cat mira de donar cobertura a l’ampli ventall de moviments socials illencs que tenen uns plantejaments crítics i transformadors. Al mateix temps, rebutjam i denunciam qualsevol contingut o plantejament feixista, sexista, xenòfob, homòfob, etc.

7. Compromís amb la llengua. Contrainfo.cat és un mitjà que fa servir la llengua catalana per tal de reivindicar i normalitzar-ne l’ús en tots els àmbits.

8. Llenguatge no sexista. Com a mitjà de comunicació tenim un compromís actiu antipatriarcal i ens esforçam per fer un ús no sexista del llenguatge.

9. Transformador i crític. Pretén capgirar les idees i la pràctica diària. Per això ens consideram un mitjà que aposta clarament per l’anticapitalisme i l’antipatriarcat.

10. Reflexiu. No pretén ser solament una via de comunicació d’aquells que no tenen veu, sinó a part, d’això, pretén la construcció de discursos, la reflexió i el debat en el si dels moviments socials.

1. Fer d’altaveu dels moviments socials transformadors, especialment a Mallorca, però no de manera exclusiva. D’aquesta manera, donar visibilitat a les lluites que solen ser ignorades en els mitjans corporatius.

2. Contribuir a la creació de xarxes de mitjans de comunicació independents.

3. Proporcionar una mirada crítica de la realitat social, mirant d’oferir una visió diferent a la dels mitjans convencionals, no influenciada per interessos polítics i/o econòmics.

4. Promoure la sobirania comunicativa, dotant-nos d’eines per comunicar més i millor les nostres lluites per a la transformació social.

5. Fomentar l’intercanvi d’idees i la discussió fora de la dinàmica del dogmatisme i del temes i interessos del poder.

6. Potenciar l’acció directa i la lluita al carrer, al mateix temps que canviar la imatge de l’opinió pública davant d’aquests. Que la lluita radical sigui quelcom natural i legítim i se superin els intents de criminalització.

7. Aplegar les diferents lluites i crear reciprocitats entre diferents moviments. Crear afinitats entre moviments socials.

Tots els continguts publicats a Contrainfo.cat estan subjectes a la llicència Creative Commons que es detalla a continuació: Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons. Vos convidam, també, a consultar algunes consideracions legals sobre els continguts publicats.

A) De notícies, articles i reportatges

1. Es permet la publicació de tot tipus de continguts que siguin coherents amb els principis i objectius de Contrainfo.cat

2. Queden excloses les notícies dels partits polítics, excepte els partits que tenen un plantejament explícitament anticapitalista i un funcionament assembleari. En qualsevol cas no es permetrà que es faci servir el mitjà com a eina de propaganda electoral.

3. En cas que algun contingut generi dubtes o polèmica es deixa en mans de l’assemblea la decisió sobre l’adequació o no de la notícia als principis i criteris.

4. Es prioritzen les notícies relacionades amb accions, activitats i esdeveniments per damunt de notícies relacionades amb comunicats d’entitats.

5. Contrainfo.cat es reserva el dret de modificar el contingut dels enviaments de la publicació oberta per motius de format, expressió escrita i adeqüació a les normes d’estil del mitjà.

B) De convocatòries

1. Les convocatòries són obertes, però es limiten a activitats que tenguin afinitat amb els plantejaments i criteris del nostre projecte.