Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Un altre Nadal sense les nostres filles denuncia Infancia y Derecho

Publicat per dia 5 gener 2016 – 11:05Cap comentari | 256 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Una campanya a Twitter dóna veu a les famílies afectades a Mallorca. Denuncien que l’Administració els ha tret als seus fills amb falsos desamparos i que no els retorna. Critiquen que ningú posi fre a aquest abús institucional i la falta de voluntat política per investigar l’opacitat d’una institució amb pedra lliure per expropiar tuteles.

Palma 5/01/2016

Durant el mandat de Catalina Cirer com Consellera Insular de Benestar Social (2011-2015) el nombre de tuteles retirades per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials es va incrementar a més del doble. La Consellera i la seva institució van tenir molta feina a causa de la crisi: no tenir recursos econòmics, ser mare soltera i no tenir suport familiar, o patir una minusvalidesa consten com a motius de retirada en moltes de les polèmiques ordres de desemparament que emeten els tècnics de menors sense proves ni supervisió judicial.

Així , els nens són apartats per complet de les seves famílies. Els nadons arrencats del pit de la seva mare només néixer. Molts d’ells retinguts en centres de menors en contra la seva voluntat o derivats a famílies d’acollida que desconeixen completament. Alimentant una gran infraestructura que absorbeix el 40% del pressupost del Consell i que descansa en gestors privats.

cartel-imas-1280x960-2

Fins i tot l’Administració compta amb el SAF, un cos policial específic per a la tasca d’anar a un hospital a reclamar a un nadó o un centre escolar a portar-se a un nen (sempre que sigui un col·legi públic , com va deixar clar en el seu protocol Catalina Cirer). I encara que aquests nens tenen mares, pares i famílies que els reclamen i lluiten per ells, l’Administració els ignora i criminalitza.

És el cas de les mares afectades que han estat denunciades per injúries per la pròpia Catalina Cirer. A elles se’ls ha dictat una ordre d’allunyament de l’edifici de l’IMAS per evitar que segueixin clamant pels seus fills com estan fent des de fa mesos. Més greu encara és l’acusació de segrest d’una menor (fugada d’un dels seus centres) cap a dos integrants de l’Associació Infància i Dret, Associació que assessora i dóna suport a les víctimes i denuncia públicament l’Organisme.

Tot i així, algunes afectades han acampat a les portes de la institució com a senyal de protesta. Els primers a acampar, un matrimoni al qual els van arrabassar als seus tres fills- hi porten quinze mesos. Davant el menyspreu de l’Administració, l’única via que els deixen és la demanda judicial: un camí llarg, costós i gairebé inútil, ja que per norma la Justícia empara la decisió administrativa.

Video campaña Twitter

Més informació:

http://www.familiasendesamparomallorca.wordpress.com

Asociación Infancia y Derecho

Contacte: desemparo.familias@gmail.com

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.