Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del territori, Publicació oberta

Sa Dragonera no està urbanitzada per mor de l’acció directa i la desobediència

Publicat per dia 7 juliol 2017 – 12:45Cap comentari | 750 views
Share to Google Plus

Avui, dia 7 de juliol, fa 40 anys que els col·lectius llibertaris mallorquins Terra i Llibertat i Talaiot Corcat ocuparen Sa Dragonera per tal d’evitar el macroprojecte urbanístic planejat per l’empresa propietària, Pamesa, i aprovat per la Comissió Provincial d’Urbanisme. Una cinquantena de persones decidiren, aquell estiu del 1977, passar nits i dies a l’illot en condicions precàries per tal de defensar el territori verge de la barbàrie de l’especulació urbanística.

IMG-20170707-WA0001Durant i després d’aquells 10 dies d’ocupació hi va haver un intens cicle de protestes i lluites judicials en què hi estàren fortament implicats altres col·lectius mallorquins, entre els quals destaca el GOB (n’hi havia molts més). Cal tenir en compte però, que va ser l’acte de desobediència valent i decidit de les ocupants el que actuà com a epicentre de l’acció, el que remogué consciències a tota la societat mallorquina (i inclús a fora) i el que, per tant, creà una enorme pressió popular sobre el govern i sobre Pamesa.

Des d’Endavant es creu fermament que no es pot entendre la victòria final d’aquesta lluita ecologista clau en la història de Mallorca sense l’acció directa determinada de les que, tot i el record de la més brutal repressió del franquisme, no tengueren por de desobeir la llei i arriscar la seva integritat per defensar Sa Dragonera d’aquell demencial projecte urbanístic.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.