Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Rastes, polls i un nadó al Congrés de Diputats

Publicat per dia 19 gener 2016 – 12:40Cap comentari | 222 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Ja no sé si és pel fet de ferma vell que em porta a no suportar massa bé les beneitures i trabucades de segons qui i a més si són elements polítics.

Europa està patint una crisi de refugiats, que han provocat les diferents guerres a països d’Orient mitjà. No és que sigui la única però la situació que viu Síria és de vergonya si els mandataris del món que l’han provocada, en tinguessin.

La pobresa arreu s’ha estès, l’atur a l’estat espanyol  amb prop de cinc milions de persones, ( molts d’ells sense prestació) i s’han multiplicat els treballs amb sous precaris i condicions de semi esclavatge. Avui existeixen pobres que treballen i els sous no els basten per a garantir unes condicions bàsiques i dignes de vida. Els resultats de les polítiques neoliberals estan al carrer.

Les borses de pobresa i escampades, i els rics de cada dia més rics. A l’estat espanyol , prop del 27% dels ciutadans estan vora el llindar de la pobresa. Mentre la llonja del peix en el Congrés de Diputats i els pactes dels qui haurien d’estar treballant per evitar aquestes autèntiques bestiasses.

 Les guerres brutals que el colonialisme del segle XXI mantén pels seus interessos. Atemptats arreu dels grups que financen les màximes potències econòmiques del món que estan en mans d’assassins i psicòpates. Algun a més té el Premi Nobel de la Pau.

Amb tot el que he descrit que és aberrant, la llumenera  Celia Villalobos, vicepresidenta primera del Congrés, és capaç de fitxar-se amb les rates del diputat canari Alberto Rodríguez, líder de Podem de Santa Cruz i amollar aquesta perla : ”Mentre les portin netes per no passar-me els polls, em sembla perfecte que portin rastes”

Iñigo Erejón li ha contestat i estic plenament d’acord amb la resposta: “El que és un llast per la higiene d’un grup, és la corrupció”

Un es demana com pot parlar de netedat una persona que conforma part d’un partit que té casos de corrupció a Balquena i les sospites dels negocis de l’home de Celia Villalobos, Pedro Ariola; que presumptament no són gaire netes i difícil d’explicar els beneficis que generen les tres empreses que mou a saber. Se’ls qualifica el guru d’Aznar i de Rajoy, i és politòleg, que ha intervingut i ha dissenyat diverses campanyes electorals i ara mateix, segons les declaracions de Barcenas al jutge Pablo Ruz, també va cobrar en negre del PP per diversos treballs. “Manos limpias” altre cas de netedat, demana al jutge Ruz, que l’imputi per haver cobrat prop de tres milions d’euros en doblers negres.

Diputat-canari-Alberto-RodríguezPer parlar de netedat, convé mirar per casa i esser  més prudent a l’hora d’amollar segons quines burrades. Ja que no és per aquestes coses que Celia Villalobos cobra el seu sou dels doblers públics.

O que se li doni la importància mediàtica i posar el crit al cel, perquè la diputada Carolina Bescansa  porti el seu fill  al Congrés i li doni de mamar, per reivindicar i fer visible la problemàtica de les mares i que puguin criar els fills com vulguin.

Hi ha molta, massa gent trabucada que porta orelleres (clucales) d’ase i amollen la burrada, sense que els passi pels cervellet, el que van a amollar. Són incontinents verbals, que normalment llavors han d’intentar explicar o inclusiu demanar disculpes del seu “discurs” tan “intel·ligent”

Realment crec que les prioritats ciutadanes tenen un vessant molt diferent dels que molts polítics i governants els hi donen. Un cop comptats els vots,’ i ocupat el poder ,  el que discuteixen a la llotja són  les cadires.

La veritat, és que cada dia ,  veig més baixesa moral, ètica, més incultura i més ignorància. I el que em rebenta és que són persones triades per fer una tasca de la que dubt que estiguin  preparades per fer-la.

Tornar escriure sobre la corrupció arreu estesa i que dia si dia també esclata un nou cas; em fa molta mandra. Cal una bugada en profunditat de molts polítics i estaments polítics. Crear unes legislacions, perquè segons quins privilegis que tenen molts polítics desapareguin, perquè són insultants en un estat on el salari mínim interprofessional l’ha situat  en sis-cents cinquanta cinc euros.

Voldria que la consciència política ciutadana, cresqués una mica més. A vegades em trob bastant pessimista per no dir realista i punt. L’alienació està tan  estesa. Que fa por.

Josep Bonnín

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.