Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

[Opinió] El summum, sobre el complement de residència dels docents

Publicat per dia 4 juny 2017 – 10:01Cap comentari | 473 views
Share to Google Plus

Article d’opinió de Norma Alícia Pericàs, presidenta del sindicat Alternativa Docent, que ens ha fet arribar per correu.

Obro el diari, com cada dia, llegeixo i escolto dels companys i companyes els problemes per trobar un lloguer digne i assequible en algunes de les nostres illes és cada dia més difícil. Es complica a mesura que s’apropa la temporada turística, un any més.

Ara ja en fa un que es parla d’aquest tema. Molt renou mediàtic estèril i poques mesures per corregir aquesta greu mancança que afecta notablement a tots aquells funcionaris que per motius de feina s’han de desplaçar per cobrir vacants, baixes i/o substitucions. En alguns casos, fins i tot, anar a fer feina pot provocar pèrdues econòmiques per al treballador. El summum.

Alternativa-complement-residenciaDes d’Alternativa vam demanar a la Conselleria d’Educació i Universitat, cercar solucions per evitar que el sistema educatiu se’n ressentís amb baixes que no es poden cobrir i evitar que, per acumular uns pocs punts en experiència, el docent perdés doblers: som docents, no turistes. Els dirigents, segurament amb raó, ens van dir que no podien fer-hi res.

Arran d’aquesta situació, i comparant amb altres Comunitats Autònomes, ara sabem que, en concepte de residència, poden cobrar fins a 500€ al mes més. Penso que això pot tenir alguna cosa a veure amb el problema per trobar vivenda i m’indigno en veure que, pel simple fet de viure en un altre lloc, tingui una qualitat de vida molt superior, fent la mateixa feina que faig jo.

Fet i fet, viure a les Balears és un luxe, sens dubte, però que comencem a pagar massa car. Només ho podria solucionar un front comú del tots els partits polítics de Balears davant del Govern de Madrid. Facin la seva feina i aconsegueixin la millora amb el complement de residència

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.