Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Memòria de Mallorca trasllada a Romeva la demanda de suport a la querella argentina

Publicat per dia 26 juliol 2017 – 13:41Cap comentari | 997 views

Memòria de Mallorca trasllada a Romeva la demanda de suport a la querella argentina

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Divendres passat, la nostra representant Maria Antònia Oliver va participar a la visita que el conseller de la Generalitat, Raül Romeva, i la directora de relacions institucionals, Carme García, també de la Generalitat, van fer a la fossa de Sa Coma, acompanyats pel batle de Sant Llorenç, l’historiador Toni Tugores, la consellera Fanny Tur i el director de memòria històrica Manel Santana del Govern de les Illes Balears.

A la visita, la nostra companya aprofità per transmetre’ls una petició que els nostres companys i companyes de la Xarxa Catalunya i Balears de suport a la querrella argentina ens havien fet, concretament la exhumació de la fossa comuna on està malenterrat el company Cipriano Martos, militant comunista assassinat per la guàrdia civil franquista. La seva família és una de les moltes que s’han querellat a la causa argentina i aquesta és una de les seves peticions.

La companya de Memòria de Mallorca va traslladar per tant aquesta petició als dos representants de la Gerenalitat i ahir, dilluns matí, va rebre la trucada de la directora Carme García notificant-li que ja havien rebut la documentació que des de Catalunya els hi havia fet arribar la Xarxa Catalunya i Balears de suport a la querella argentina i immediatament s’havien posat en contacte amb la família Martos per comunicar-li que la propera tardor la fossa de Cipriano serà exhumada per la Generalitat.

Celebram la celeritat en la resposta de la directora Carme Garcia i esperam que ben aviat la demanda sigui atesa i la exhumació de la citada fossa sigui una realitat, especialment per la seva família i pels companys i companyes de la Xarxa i entitats memorialistes de la Mesa de Catalunya que tant han lluitat. Gràcies per la vostra lluita companys i companyes!

MdM

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.