Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

La “presumpta” decapitació” del periodista James Foley i la manipulació

Publicat per dia 1 setembre 2014 – 14:111 Comentari | 355 views

La “presumpta” decapitació” del periodista James Foley i la manipulació

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

No fa estona , escrivia sobre la manipulació de la informació, tant pels canals i mitjans oficials escrits i audiovisuals ( una gran part estan en mans de grans corporacions, entre elles, bancs). Informen sobre el que interessa en el moment i el sistema encantat.

No tan sols manipulen la informació, sinó  arriben a falsejar-la. No tenim els medis de fer una comprovació de la seva veracitat.

Escric, perquè arrel de la notícia que ha rodat per la xarxa de la presumpta decapitació del periodista estatunidenc James Foley, per part d’un membre de l’estat islàmic – el qual diuen que ha estat identificat pels serveis d’intel·ligència britànics- esper que no tingui la mateixa veracitat que les armes de destrucció massiva, una companyia internacional forense, té prou motius per pensar que es tracta d’una teatralització i al mateix temps que porta un missatge a EUA, sobre quin pot esser el final dels estatunidencs detinguts o segrestats, si no s’aturen els atacs aeris que han iniciat.

No em ve de nou, hi ha hagut altres documentals i informatius que han estat teatralitzacions.

Entre ells, ja vaig escriure sobre el muntatge de la mort de Haddam Husseim penjat a la forca i també els vídeos d’Osama bin Laden; tant els d’abans de la seva localització i execució vist des de la Casa Blanca, com si estassin en un “party” d’amigues: Obama i corifeu; com els quan encara “es trobava viu” dels que vaig escriure que tenia els estudis de gravació a la Casa Blanca.

Que molts personatges que hem vist executats, es troben “vivitos y coleando”  i que ha estat una manera de treure’ls d’escena, un mutis pel fòrum, quan ja havien acabat el treball del paper encomanat pel director.

Aquesta vegada no escriure sobre els atemptats de falsa bandera, que també és una manipulació, però aquesta vegada amb víctimes sacrificades per uns interessos, per després justificar, segons quines accions dels estats : Llegiu 11 S Torres Bessones i la guerra d’Iraq.

Quant t’arriba, segons quina informació si no estàs prou fort i equilibrat i té l’empasses, provoquen una reacció física, mental i emocional, que interessa.

En el cas del periodista decapitat, es vol mostrar la “suposada” brutalitat dels membres de l’estat islàmic perquè a més no es parli  dels fins “humanitaris” dels bombardejos aeris EUA; com si molts d’altres estats, i comptam d’occidentals i per inri anomenats democràtics no haguessin exercitat cap terrorisme d’estat quan ha interessat .

Ha fet anys dels llançaments de les bombes atòmiques a Hirosima i Nagasaki; o la intervenció a la Guerra d’Iraq amb més d’un milió de morts, exportant “democràcia” i més proper la mort a trets d’un jove negre a Ferguson per part d’un policia; i podríem afegir les penes de mort; execucions per injecció letal que han tingut al pres durant hores d’agonia. Això no ho hem vist, clar que no interessa.

Habitualment a occident no empram armes blanques; es redueixen a segons quins casos i un d’ells és la violència masclista. El que resta a part dels sabres dels militars de cavalleria i les baionetes, les armes són més sofisticades.

Quan ens mostren una decapitació en directe, malgrat sigui un muntatge, estarrufa. Tot a dir que a França no fa tanta estona empraren “madame guillotin” i a l’estat espanyol en les darreres execucions del franquisme ( Puig Antich i el seu company) empraren el “garrote vil”.

Veure treure un alfange, espasa àrab, per una decapitació impressiona. En aquest cas sembla que el ganivet era fet a Ermua. En part ens sostreuen del segle XXI, ja que ens porten a quan s’empraven més sovint aquestes armes. Dins EUA i dins Europa, l’arma blanca de manera militar fa estona que s’han deixat d’emprar.

El  missatge que  transmetren: “Són uns bèsties i mereixen esser aniquilats” , oblidant les  bestieses, dels que  tenen les mans sollades de sang com el Nobel de la Pau Obama, Putin i molts altres mandataris. Provoquen el  judici , sense analitzar si és vera o no; i d’una  manera ràpida i visceral, i així ens fan combregar amb rodes de molí.

Si és una teatralització aquesta mort, em deman que en sap la família del periodista o l’han obligada a un pacte de silenci com ha passat altres vegades? I si és vera, i estava en les mans d’Obama, evitar-la, perquè no es va fer?

 

Moltes preguntes que no tindrem resposta, encara

Josep Bonnín

 

1 Comentari »

  • Toni escrigué:

    Està clar que del poder mai te’n pots fiar i avui dia amb els mitjans tecnològics la manipulació està a l’odre del dia, però trob que aquest article pateix un poc de paranoia conspiratòria. Els arguments exposats són minsos i pocs convincents.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.