Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

IB3 nombra un imputat per corrupció com a nou director d’informatius

Publicat per dia 15 juliol 2014 – 12:40Cap comentari | 254 views

IB3 nombra un imputat per corrupció com a nou director d’informatius

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

 

José María Castro és des d’ahir el nou director d’informatius d’IB3 en substitució de Juan Mestre, que va plegar al juny per tal de dirigir el Periódico de Ibiza y Formentera. Castro té una llarga experiència a l’ens públic balear, fins ara dirigia els informatius d’IB3 Ràdio i de fet ja va ocupar el mateix càrrec entre 2005 i 2007, però també té pendent de resolució una imputació judicial per presumpta corrupció.

El cas es remunta al juny del 2011, quan el periodista va ser detingut juntament amb unes altres cinc persones incloses l’ex-conseller de Turisme per Unió Mallorquina Miquel Nadal. A Castro se’l va acusar de manipular un contracte de publicitat institucional per valor de 60.000 euros en favor del digital Ciutat. En aquella època Castro era director de Mitjans del Grup Canal 4 –editor de Ciutat,- propietat de Jacint Farrús, imputat en el cas Voltor acusat de finançar les campanyes electorals d’UM a canvi de beneficiar-se de concursos manipulats per la mateixa conselleria de Turisme.

Tres anys després el cas segueix obert en espera a que es convoqui el judici sense que Castro hagi estat mai exclòs de la causa. Això no ha impedit, però, que rebi diferents càrrecs públics, primer a IB3 Ràdio  i ara la televisió del mateix nom.

El detall de la imputació ha estat recollit per algun digital, com Comunicació 21, però ha passat per alt als principals diaris impresos a Mallorca com Diario de Mallorca o Última Hora.

Article extret de Mèdia.cat

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.