Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

“Defensem lo nostro i no lo seu”. La IV Marxa Jove pel Territori denuncià el desastre de Canyamel

Publicat per dia 15 juliol 2014 – 14:00Cap comentari | 252 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat diumenge 13 de juliol va tenir lloc la quarta edició de la Marxa Jove pel Territori. En aquesta ocasió, els més de cent joves que es desplaçaren fins a Canyamel varen voltar per l’obra del que serà un complex hoteler de cinc hectàrees d’extensió. Des de principi d’any, les excavadores entraren al coll d’una de les muntanyes del Cap Vermell i ja en tenen l’indret destrossat, com es pogué comprovar in situ durant la Marxa. El jovent quedà convocat a les 18h a la rotonda d’accés a Canyamel. Puntualment, es partí a peu en direcció cap a les obres, en un recorregut de prop de nou quilòmetres. La fila estava encapçalada per  una pancarta que portava el lema “Mallorca no està en venda” i les persones manifestants sostenien banderes verdes amb el contorn de l’illa. De tant en tant, se sentiren càntics com “Qui estima Mallorca no la destrueix”.  Al cap d’una hora de trajecte, el jovent arribà al unt culminant de la caminada, la zona on s’està edificant el Park Hyatt Mallorca. Allà, es va poder veure la destrossa d’aquest macroprojecte, finançat amb fons qatarians. També, s’aprofità per llegir el manifest de la Marxa.

l12pf004Després, es continuà el camí fins a la urbanització, on l’organització havia preparat sopar ecològic de pa amb oli per a les participants de l’acte. Durant el sopar, hi hagueren actuacions. En primer lloc, tres glossadors improvisaren algunes lletres en relació amb l’acte i aprofitaren, també, per homenatjar les encausades per la Conselleria. En acabar, tocà el torn al grup Taverners.

Cal destacar que, de manera coherent amb els principis de la Marxa, arreu dels pobles i ciutats s’organitzaren cotxades per arribar a l’indret de la convocatòria i així evitar en la mesura del possible els costos ambientals i econòmics. La marxa ha comptat amb l’organització i el suport de nombroses entitats juvenils d’arreu de Mallorca, com Arran, Col·lectiu Albaïna, Joves Actius per la Cultura, Xítxeros amb Empenta, Moviment Alcudienc, CIM, entre d’altres. D’aquesta manera i per quart any consecutiu el jovent de l’illa diu no al model territorial impulsat en els darrers anys que condemna dràsticament el futur del nostre entorn. Park Hyatt Mallorca, un projecte al llindar de la legalitat Durant la IV Marxa el jovent denuncià el projecte del complex hoteler com a una construcció aberrant que castiga l’entorn ambiental de la zona. Malgrat això, el passat mes d’abril es presentaren una sèrie de denúncies contra aquesta urbanització, puix que se sospita que l’hotel s’està edificant en un espai protegit (ANEI).

Arxiu de les anteriors Marxes Joves pel Territori

2013. Rebuig al camp de Golf de Son Saletes (Sencelles)
2012. Defensa de Muleta (Sóller)
2011. Rebuig al nou Pla de Carreteres (de Sant Joan a Montuïri)

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.