Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Debat obert sobre l’anarquisme i el moviment llibertari

Publicat per dia 6 octubre 2014 – 15:017 Comentaris | 1.455 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Volem debatre sobre l’anarquisme i el moviment llibertari, i volem que hi participeu totes! Per això, a l’horabaixa de diumenge d’aquesta II Fira del Llibre Anarquista, hem preparat un acte de debat obert al voltant del moviment llibertari. Participau-hi!

Aquest acte constarà de dues parts: un primera de 45 minuts de presentació de la revista Clau de Volta i una segona de taula rodona sobre el moviment llibertari, al voltant de 45 minuts, amb les corresponents intervencions del públic.

ClauClau de Volta és una publicació sorgida d’un intens procés de treball i vol ser una eina per a fomentar la interacció i el debat entre més de 30 col·lectius de terres catalanes. Els seus editors afirmen que “partint de la base de que el debat, la constància i l’honestedat són Claus de Volta” apareix la publicació per ajudar a desenvolupar aquest procés, amb l’intent de dialogar i construir alternatives socials. A partir del mosaic dels seus articles i dels autors i autores, transitem des de la recerca en la pròpia trajectòria antiautoritària catalana fins les actuals maneres de autoorganització, per a trobar models de lluita no tant llunyans, i perquè com afirmen els autors: “hem de sortir dels ateneus, estar a les places i als carrers, normalitzant unes idees que han estat contínuament falsejades”. Una pedra més per a construir barricada, aquesta es la funció de periòdics com Clau de Volta que ens ajuden a repensar i a lluitar quotidianament.

A la segona part de l’acte (la taula rodona sobre el moviment llibertari a Mallorca) hi participaran 4 ponents de l’illa de diferents edats i visions i un cinquè membre que serà la companya de Clau de Volta. Per tal d’organitzar millor el debat s’han preparat tres preguntes que els diversos ponents aniran desenvolupant:

1a Què és l’anarquisme i qui en forma part? Aquesta primera pregunta s’enfoca des d’un punt de vista més teòric i giraria al voltant de la definició del concepte d’anarquisme i de quines pràctiques són aquelles que ens defineixen com a llibertàries.

2a Tipus de funcionament. Aquí el que es pretén es debatre al voltant de les diferents maneres que s’ha organitzat l’anarquisme recentment a Mallorca. Així es contraposaran les pràctiques més autònomes o individualistes amb d’altre més properes a les organitzacions; es parlarà de quin paper poden jugar les coordinadores i com han de funcionar aquestes.

3a Prioritats del moviment, previ breu anàlisi de la situació actual. Després d’un breu exposició de la situació actual del moviment a Mallorca, els diferents ponents exposaran el seu punt de vista de quines són les tasques més urgents que ha d’afrontar l’anarquisme a l’illa.

Paral·lelament, hi haurà les intervencions del públic sobre les diferents qüestions plantejades, per tal que tothom hi pugui aportar el que trobi necessari.

7 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.