Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Davant el proper judici contra les anarquistes Mònica i Francisco. Preses al carrer!

Publicat per dia 27 febrer 2016 – 10:52Cap comentari | 326 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Els propers dies 8, 9 i 10 de març es durà a terme a l’Audiència Nacional espanyola el judici contra les anarquistes Mònica Caballero i Francisco Solar, que s’enfronten a una petició fiscal de 44 anys de presó sota els càrrecs de “pertinença a organització criminal amb finalitats terroristes, estralls, lesions i conspiració”, principalment en base a l’acció duta a terme contra la basílica del Pilar de Saragossa.

Des del col·lectiu llibertari ‘Elissa’ volem solidaritzar-nos amb aquestes dues companyes, en presó preventiva des del moment de la seva detenció (ara fa 3 anys), i cridar l’atenció sobre el caràcter especialment rellevant d’aquest judici.

2_foto

En primer lloc, la importància d’aquesta vista i la posterior sentència ve donada per la possibilitat de que dues companyes de lluita (una d’elles implicada a l’Ateneu Llibertari del nostre barri) siguin condemnades a elevades penes de presó. La manera en que la judicatura ha conduït el procés, junt amb el covard i miserable assenyalament mediàtic del que la Mònica i en Francisco han estat objecte permanent, fan pensar que la vista oral està concebuda com una mera farsa en la que la conxorxa dels Estats xilè i espanyol intentarà satisfer el seu ànim purament venjatiu contra aquestes companyes, absoltes fa 6 anys a Santiago de Xile dins del procés “Caso Bombas”.

En segon lloc, el desenvolupament d’aquest judici té conseqüències que van més enllà del procés concret contra la Mònica i el Francisco. La vista oral de març serà el primer moment en que es posarà a prova la construcció policial de la organització terrorista anarquista GAC-FAI-FRI, concepte inicialment creat pels cossos policials catalans, i que tracta de vincular elements orgànicament inconnexos (la coordinadora Grups Anarquistes Coordinats, la “signatura” internacional FAI-FRI, accions dutes a terme per grups aïllats, aldarulls durant manifestacions i vagues…) per crear la imatge d’un únic entramat organitzat “terrorista”. Una sentència judicial que avali l’existència d’aquesta organització i el caràcter terrorista de la coordinadora GAC suposaria un un punt d’inflexió en el procés contra la quarantena d’acusades dels casos Pandora i Piñata, i en general un pas endavant en l’estratègia repressiva contra les lluites, ja que un cop fixat l’esquema d’una organització terrorista, absolutament qualsevol conducta política serà fàcilment vinculable a ella. N’hi ha prou amb constatar com, fins i tot abans d’una sentència judicial en ferm, l’aparell judicial ja està emprant el fetitxe terrorista GAC per criminalitzar i posar sota sospita tot el que es mogui, incloent els casos més esperpèntics, com el dels titellaires recentment detinguts, en el qual la possessió del llibre “Contra la Democracia” ha estat utilitzat com a un argument per a llur empresonament.

És per tot això que des del col·lectiu llibertari del Palomar ‘Elissa’ fem una crida a mobilitzar-se, a donar recolzament les dues companyes que seran jutjades, a no participar del linxament social que han intentat instigar mitjançant l’escarni mediàtic, a desobeir la consigna d’apartar-se de “les terroristes” , a sortir al carrer per confrontar l’ofensiva repressiva contra el conjunt de les lluites i els moviments socials, i a plantar cara al discurs que titlla de terrorista a aquelles que es rebel·len contra la misèria imposada, mentre protegeix a qui ens la imposa.

LLIBERTAT MÒNICA I FRANCISCO!

TERRORISTA ÉS QUI ENS IMPOSA UNA VIDA DE MISÈRIA, NO QUI ES REBEL·LA CONTRA ELLA!

Barcelona, 24 de febrer del 2016

Font: https://grupelissa.wordpress.com/2016/02/24/llibertat-monica-i-francisco/

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.