Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Crònica de la manifestació del 29S

Publicat per dia 11 octubre 2013 – 13:11Cap comentari | 258 views

Crònica de la manifestació del 29S

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Reconstrucció Comunista Mallorca va ésser present a la manifestació històrica del 29 de setembre, contra la política del govern en matèria d’educació i en suport als docents en vaga. Amb cent mil persones, va ser la manifestació més multitudinària en tota la història de Mallorca. Des de la nostra organització es van repartir octavetes amb el nostre comunicat respecte a la vaga. També es van corejar multitud de consignes, tals com: “Contra la reforma educativa, vaga indefinida”; “Contra la reforma del capital, vaga general”; “Visca la lluita de la classe obrera!”; “A Mallorca en català”; “Visca la lluita dels docents en vaga”; “Fa falta ja una vaga general”, etc…

Creiem que és important analitzar el context d’aquesta mobilizació i volem aportar la nostra visió política del succeït.

La protesta educativa ha aconseguit una gran solidaritat entre els sectors populars del nostre poble, això es deu al gran treball d’organització, agitació, consciència i fermesa dels docents en lluita que han demostrat un gran exemple a l’hora de decidir emprendre la vaga indefinida. Encara així hem de recalcar l’error de l’assamblea de docents a l’hora de decidir actuar amb els sindicats majoritaris de CCOO, UGT i STEI, avalats per un llarg historial de defensa de les polítiques i interessos capitalistes, actuant de forma regular al servei del govern i exercint sempre el paper d’apafocs. Els sindicats denominats anteriorment han decidit participar activament a la vaga, això es deu fonamentalment a la pressió popular de la majoria en suport a l’assamblea de docents.

Entenem que la nostra classe aprèn de les experiències i és capaç de superar-les de manera dialèctica, emprenent un salt qualitatiu en les seves lluites; per això sabem que l’assamblea de docents acabarà per aprendre dels seus errors i esperam que acabi renegant d’aquests sindicats, ja que, com bé és sabut, no mossegaran la mà de l’estat burgès que els dóna de menjar.

Per això denunciam als gossos del capital que ja comencen a manifestar el seu desacord, mostrant el rostre més conciliador amb el govern burgès, mitjançant la interrupció de la vaga i la claudicació en les exigències que havien formulat en els seus inicis els docents.

Una bon exemple de les intencions dels sindicats del poder es reflecteix en el ja ex-secretari general d’UGT a les illes, Lorenzo Bravo, recentment fora del càrrec. Ha declarat que la vaga indefinida és una irresponsabilitat, cercant així criminalitzar la decisió dels docents en vaga, que han decidit emprendre la lluita fins a les darreres conseqüències. Insistim que estem en contra del TIL i la LOMQE, sabem que no són més que una conseqüència del capitalisme que, mitjançant l’educació, cerca assolir objectius per al seu propi benefici:

El TIL té la intenció d’implantar el “trilingüísme”, amb l’objectiu de la castellanització del nostre poble i la total mercantilització de la nostra classe, creant així les condicions òptimes per engrossir l’exèrcit industrial de reserva del sector turístic.

D’altra banda, la LOMQE, que neix amb l’objectiu de neutralitzar tota la democràcia en els centres educatius, permet a l’administració burgesa designar a dit els directors dels centres; també anul·la el paper del consell escolar, renegant-ho a una figura merament consultiva; discrimina als alumnes per diferències de sexe i persegueix l’ús i aprenentatge de la llengua del nostre poble.

Per això denunciam enèrgicament que la LOMQE és una conseqüència del procés de feixistització de l’estat que, davant l’agudització de la contradicció del capital / treball, es veu obligat a iniciar una gran ofensiva contra l’educació dels obrers. Ens volen educar doblegats, submissos i pacífics davant la seva violència organitzada contra els drets de la classe obrera, i no ho podem permetre.

Finalment, nosaltres com a marxistes leninistes entenem que la lluita sindical és una eina necessària per defensar i conquistar els drets dels treballadors. Recolzam públicament als docents en vaga, però és indispensable entendre que és una lluita reformista, i per això mai ens podrà permetre aconseguir la total llibertat i emancipació de la classe obrera. La nostra precarietat és conseqüència del caduc sistema capitalista i tan sols la revolució socialista aconseguirà escombrar-ho per sempre de la nostra història.

Més info a http://rcmallorca.wordpress.com/2013/10/08/cronica-de-la-manifestacio-de-29s/

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.