Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

[Crònica] Acte de presentació del Comité de Solidaritat amb Rojava i el poble Kurd

Publicat per dia 6 abril 2015 – 11:00Cap comentari | 240 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El passat dia 27 de febrer el Comité de Solidaritat amb Rojava i el poble Kurd – Mallorca es va presentar a l’Ateneu Llibertari SAV-SOV, CGT Mallorca, que va comptar amb l’assistència de 20 persones.

Dies abans de la presentació, el Comité de Solidaritat va realitzar una repartició d’octavetes a la UIB per tal d’informar de l’acte i poder donar a conèixer la situació del Kurdistan així com l’activitat del Comité a totes aquelles persones que se’ns aproparen.

Durant la presentació informàrem que aquest era el primer acte de molts altres futurs que es realitzaran en solidaritat amb el poble kurd a Mallorca, en els que intentarem conscienciar al nostre poble sobre la seva revolució i proporcionar tot tipus d’ajuda material i econòmica possible per al seu desenvolupament.

Després va començar la xerrada informativa, dividida en dues ponències.

La primera ponència va desenvolupar una introducció històrica del Kurdistan, una breu explicació de la seva situació des de que formava part de l’Imperi Otomà fins a la seva actualitat política, en la que es troba geogràficament dividit i sotmès pels estats d’Iran, Iraq, Síria i Turquia. També es va fer un repàs de la història política del PKK i del seu líder Abdullah Ocalan, detingut il·legalment a l’ambaixada de Bèlgica a Estambul i empresonat baix condicions d’absoluta tortura a Turquia des de l’any 1999.

Durant la segona part de la xerrada es van explicar les arrels de l’extremisme islàmic, concretament com neix l’Estat Islàmic, també conegut com ISIS o DAESH per les seves sigles en àrab i en anglès. Segons arxius desclassificats de la CIA per Wikileaks, aquesta organització neix directament de la mà del Mossad, agència d’intel.ligència israeliana a Iraq, l’any 2006 amb la retirada de l’exèrcit nord-americà. La seva intenció és congregar a un mateix punt a extremistes musulmans per a desestabilitzar la regió d’Orient Mitjà i poder justificar el desenvolupament de la seva força militar.

També es va recalcar el paper que juguen a la regió les potències imperialistes de EEUU-UE i Rusia-Xina, a més de tots els països de l’Orient Mitjà, clarament interessats per les reserves de petroli de la regió, especialment Turquia per la seva enemistat històrica amb els kurds. Després es van explicar alguns dels detalls de la revolució social de Rojava, iniciada l’any 2013 amb l’alliberació del Cantó de Kobane de mans del govern reaccionari de Bashar Al Assad, fent èmfasi en el paper que ha jugat l’apoderament de la dona en gran part gràcies a les forces d’autodefensa de la dona YPJ i del poble YPG que han estat crucials per a la victòria antifeixista a la batalla de Kobane.

A continuació, es va xerrar sobre les brigades internacionalistes anarquistes i comunistes que treballen en la regió, fent referència a l’MLKP (Partit Comunista Marxista-Leninista de Turquia i Kurdistan nord), ja que dos internacionalistes espanyols formen part del seu batalló a Kobane.

Finalment, es va projectar un documental sobre l’heroica resistència kurda a Rojava i es van aclarir tots els dubtes als assistents.

DONEM SUPORT A LA REVOLUCIÓ DE ROJAVA!!

VISCA L’INTERNACIONALISME PROLETARI!

BIJI KURDISTAN!!

IMG_20150405_152033

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.