Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Concentració per la llibertat sense càrrecs dels titellaires detinguts a Madrid

Publicat per dia 11 febrer 2016 – 10:29Cap comentari | 226 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

12741863_1084776804895347_4585808123881759317_n

Concentració per la llibertat sense càrrecs dels titellaires detinguts a Madrid.

Dissabte 13 Febrer a les 18 h a Placa Espanya.

Un acte festiu de carnestoltes, organitzat per l’Ajuntament de Madrid, ha acabat amb dos titellaires detinguts acusats per enaltiment del terrorisme. Els artistes representaven exactament allò que els ha succeït. En la seva obra un personatge (una bruixa) és víctima mentre està inconscient del muntatge que organitza un altre personatge (un policia), que col·loca una pancarta amb el text “Gora Alka-ETA” perquè sembli que la bruixa defensa el terrorisme. Un tercer personatge (un jutge) decideix llavors condemnar-la a morir penjada. És per aquesta pancarta de “Gora Alka-ETA” per la qual un jutge ha decidit acusar als titellaires d’enaltiment del terrorisme.

La diferència entre el jutge del conte que condemna a la bruixa i el jutge real que condemna als titellaires és el material del que estan fets: el primer és de drap, el segon és un expolicia franquista que ara és jutge de l’Audiència Nacional.

A ningú li sorprèn que un jutge així ataqui la llibertat d’expressió i la creació popular i fins i tot decreti presó sense fiança per als dos titellaires. Però no és cosa només d’aquest jutge. Portam molt temps sofrint aquesta mateixa repressió en moltes formes: llei mordassa, detencions a les cases de companys i companyes activistes, reforma del codi penal, multes, assalts injustificats a seus de partits polítics i centres socials, ingressos a la presó per anar a una manifestació…

Encara queden dos personatges més en aquesta història: els mitjans de comunicació i l’Ajuntament de Madrid. Els mitjans en general s’han sumat a construir la versió del jutge sabent que és una mentida, per atacar a l’Ajuntament de Madrid. I l’Ajuntament de Madrid ha decidit, en lloc de defensar a dos treballadors que ha contractat i la seva llibertat d’expressió, denunciar-los per incompliment de contracte.

Massa putxinel·lis en una història que seria ridícula si no hi hagués dos companys a la presó.

Vists els fets, l’Assemblea Llibertat Titellaires exigeix:

Posada en llibertat sense càrrecs dels dos companys de Títeres desde abajo.

Retirada de la denúncia interposada per l’Ajuntament de Madrid.

Depurar responsabilitats en la cadena de l’òrgan judicial que ha decretat presó sense fiança per a un delicte inexistent.

Seguirem mobilitzant-nos mentre no es respecti la llibertat d’expressió i de creació, mentre es persegueixi l’art del poble i mentre els nostres companys segueixin a la presó. Ens volen soles, ens tindran solidàries.

L’art del poble no és il·legal.

Llibertat titellaires.

Stop Repressió.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.