Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Comunicat de premsa sobre la detenció i criminalització de Valtònyc

Publicat per dia 24 març 2013 – 16:521 Comentari | 564 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

[Comunicat de premsa d’Alerta Solidària i Endavant OSAN]
Des de l’organització política Endavant OSAN a Mallorca i l’antirepressiva Alerta Solidària, ambdues del moviment Esquerra Independentista, volem fer les següents consideracions polítiques relacionades amb tot l’enrenou que es feu públic ahir dissabte 22 de març al voltant del cantant de hip-hop Valtònyc:

- Primer de tot, volem deixar ben clar i sense matisos el nostre total suport al cantant Valtònyc. Estam ben segures que actuà en tot moment de manera correcta i conseqüent: en diverses ocasions ja ha donat prou mostres de coherència i responsabilitat. Per tant,
per a ell, el nostre suport i els nostres ànims.

- Per altra banda, no podem deixar de denunciar, una vegada més, el brutal linxament de què està sent objecte aquest jove cantant compromès. Un altre pic, el jove s’ha vist immers en una voràgine judicial, política, mediàtica i policial desproporcionada. El que
presumptament podria ser una picabaralla en un ambient festiu ha esdevingut una qüestió política, policial i mediàtica de primer nivell. Tot plegat, fa pensar que el que molesta als poders fàctics no és la discussió que tingué lloc la matinada de divendres,
sinó el compromís polític que expressa musicalment el jove. L’objectiu és evident: fer-lo callar.

- No podem deixar de mencionar la vergonyosa actuació del Partit Popular en tot aquest afer. Mentre un dels caps dels seus joves locals, Marc Álvarez, provoca discussions en elogiar els crims del franquisme, tot dient “haurien d’haver deixat més republicans a les cunetes”, frase que provocà el lògic enfrontament dialèctic del cantant compromès; al dia següent surt el president del Govern en la defensa del jove franquista i demanant càstigs exemplars per al cantant. Tot això diu molt del perfil democràtic d’aquest  partit: franquista de la base al cim.

- Estam a l’espera a què se’ns expliqui quin és aquest misteriós delicte de “violència ideològica” amb el qual s’acusa a Valtònyc i en què consisteix. Estarem a l’espera a veure com es desenvolupa, ja que tot indica que pugui ser una invenció sense base legal.

Finalment, volem acabar recordant a les Forces de Seguretat de l’Estat, a la classe política i a alguns suposats mitjans de comunicació que amb la repressió i criminalització no aconseguiran aturar a la gent que lluita. La situació de les classes populars cada vegada és més precària i insostenible. Lluitarem amb totes les nostres forces per subvertir aquesta situació injusta i, lògicament, donarem suport a la gent que també participi en aquest procés, com ho fa Valtònyc.

Alerta Solidària i Endavant OSAN

24 de març de 2013

Ciutat, Països Catalans

logo-alerta-solidària-vector1

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.