Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

Aprendre dels errors del 15-M. Una segona oportunitat amb Podem

Publicat per dia 31 juliol 2014 – 12:16Cap comentari | 251 views

Aprendre dels errors del 15-M. Una segona oportunitat amb Podem

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Des que era ben jove m’he considerat una persona afí i militant als moviments socials de l’illa. Si bé és cert que hi ha associacions i organitzacions de diferents tipus i colors, quan ha convingut, s’hi han sabut trobar afinitats i sovint hem impulsat accions comunes.

El que em sorprèn és que de vegades no hem sabut aprofitar les oportunitats quan ens les posen al davant. Considero que amb el cas del 15-M els moviments de base no estàrem a l’altura. Al principi ens estranyàrem. Ens dèiem entre nosaltres qui eren aquests que ara ocupaven les places, no els coneixíem i no ens acabaven  d’agradar els seus discursos. No pretenc generalitzar, però una gran part dels que ens sentim còmodes quan parlam de moviments socials no participàrem activament -com a mínim en un primer moment- a les places, a les assemblees interminables, a l’acampada… Molts ens dedicàvem a mirar-ho d’enfora i a analitzar-ho, per entendre-ho abans de participar-hi.

Al final, considero, vam deixar escapar una oportunitat d’or per fer pedagogia, per fer arribar les nostres lluites a aquells que just “desperten” ara, per conèixer-los, per amarar-nos també de les seves preocupacions, per treballar junts… S’ha de recordam que del 15-M sortí gent amb molta vàlua i projectes molt interessants.

Ara, novament, alguna cosa semblant passa amb Podem. I no sols semblant, sinó millor, més propera i més oberta a les nostres lluites. Com a mínim ja s’hi fica gent amb les idees un poc clares.

El que penso, i en la mesura del possible així ho penso fer, és que hem d’aprofitar aquesta generació d’assemblees i participar-hi activament, crear base, tot i que de vegades en semblin que vivim certes contradiccions. La situació és crítica i greu. No tenim gaire marge ni temps d’actuació. Davant de la implosió de Podem, se’ns presenta de nou una molt bona oportunitat per fer feina junts. Potser no és allò ideal, la utopia que tots tenim en ment, però si nosaltres no hi som, segur que no ho serà mai.

Disculpau si semblo un poc fanàtic o/i paternalista. És una opinió. Seria fantàstic iniciar un debat sobre això.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.