Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

ADÉU, JARDÍ D’EPICUR!

Publicat per dia 31 juliol 2017 – 12:43Cap comentari | 921 views

ADÉU, JARDÍ D’EPICUR!

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El solar que fa cantonada dels carrers Bisbe Maura i Joaquim Maria Bover convertit des de fa cinc anys i mig en hort urbà desapareix com a tal víctima de la increïble pressió urbanística que pateix la ciutat els darrers anys.

La bombolla immobiliària i el capitalisme salvatge en que vivim fa que una part de la societat visqui enlluernada pels beneficis ràpits encara que passatgers i oblidi quines són les conseqüències de viure desarrelats de la cultura, tradicions i medi ambient propis.

Una immobiliària, OLIVER MATEU, encoratjada per èxits semblants i amparada en la desregulació i manca de poder real de l’Ajuntament en protegir iniciatives que són beneficioses per una majoria ha decidit que aquest projecte desaparegui si o si.

Però aquesta clucada d’ulls d’una part de la societat no podrà fer desaparèixer la llarga llista de problemes que tard o d’hora haurà d’afrontar, el canvi climàtic, la gestió de residus, la pèrdua de sobirania alimentària, la massificació, la sobreexplotació de recursos…

Aquest projecte mor, ja no veurem fer-se grans els arbrets que amb tanta esperança plantarem, d’aquest lloc, ja no se recolliran més lletugues, ni domàtigues, alberginies o cols. No veurem més flors de girasols ni roses místiques. No vendran més infants a jugar ni hi haurà més encontres enriquidors entre persones abans desconegudes que descobriren tot el que com a essers humans els unia. No veurem més papallones sobre les flors ni aucellets que alegraven la vista en anar a l’Hort. En pocs anys el ciment ocuparà tot aquest paradís de vida, alegria i creativitat.

Però temps arribarà en que s’enyorarà aquesta inciativa, quan la societat recapaciti. Quan hagi sigut edificat el darrer solar buit, quan hagi desaparegut el darrer llaç amb la cultura, amb la tradició amb la terra. Quan ja no hi hagi volta enrera, la societat valorarà el que ha perdut.

ADÉU PER SEMPRE, JARDÍ D’EPICUR! ADÉU!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.