Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

4 Mesos 4 Morts: Accions descentralitzades per a la setmana del 4 al 10 de Novembre

Publicat per dia 2 novembre 2013 – 20:04Cap comentari | 256 views

4 Mesos 4 Morts: Accions descentralitzades per a la setmana del 4 al 10 de Novembre

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

4 Mesos 4 Morts és el nom amb el qual es tracta de denunciar i donar resposta a la situació generada en el Centre Penitenciari de Ponent (Lleida) on quatre persones han mort en circumstàncies estranyes durant els darrers quatre mesos i sobre les quals les versions dels carcelerxs no coincideixen. A més la complicitat dels metges, educadorxs i psicòlegs a l’hora de falsificar informes, ajornar indefinidament la visita d’altres metges externs, així com la denegació de l’historial mèdic per encobrir la tortura que suposa la desatenció mèdica son pràctiques habituals a aquesta presó i malauradament a tantes altres.

Els companys del ’Grup de suport als presos i preses en lluita de Ponent’ i de la campanya contra els maltractaments i la tortura a les presons de l’Estat espanyol, CARCEL=TORTURA han publicat la següent crida per a l’elaboració d’accions descentralitzades per tot l’Estat durant la pròxima setmana del 4 al 9 de novembre que reproduïm a continuació traduïda al català. Finalment el dia 9 de novembre tindrà lloc una marxa de torxes a la presó de Ponent en suport alxs presxs i les familiars víctimes de la tortura.

Salut companyxs!

Ens dirigim a vosaltres per demanar una vegada més vostra solidaritat amb les persones preses. Recentment han mort en circumstàncies sospitoses 4 persones a la presó de Ponent (Lleida), i la impunitat amb la qual carcellers, jutges, i metges actuen contra la dignitat i integritat física de les persones preses és gravíssima.

A més el dia 7 de novembre se celebrarà un judici contra el company Juankar Santana, pres en lluita en la campanya de CARCEL=TORTURA, en el qual se li acusa de denúncia falsa, per una denúncia que va posar després d’una pallissa rebuda a les mans dels carcellers en el CP Ponent en 2012.

Per tot això fem una crida a les accions descentralitzades per a la setmana del 4 al 10 novembre.

Si no se t’ocorre què fer, aquí adjuntem un model d’escrit que es pot dirigir per fax o correu ordinari al director de la presó de Lleida i al Jutge de vigilància penitenciària. També es poden fer trucades per pressionar i demanar explicacions pel que està passant. Si podem concentrar els enviaments i cridades per al dilluns dia 4, la repercussió serà major.

Carrer Victòria Kent, s/n
25071 Lleida
Tel. 973 22 03 33
Fax 973 24 96 63

Juzgado de Vigilancia Penitenciaria nº 3 (Lleida)

C/ Canyeret, 1 CP 25007

Teléfono: 973 70 00 92 Fax: 973 70 02 96

MODELO DE FAX

4meses,4muertes; CÁRCEL=ASESINATO

Al director del Centro Penitenciario de Ponent:

Al Juez de Vigilancia Penitenciaria:

Ante la escalofriante noticia de las 4 muertes ocurridas en los 4 últimos meses en ésta cárcel, quiero denunciar mi más profunda preocupación por las condiciones en las que viven y son tratadas las personas aquí privadas de libertad, así como en especial la asistencia médica que reciben.

Las estadísticas del alto índice de encarcelamiento, de reincidencia, del perfil sociodemográfico de las personas presas, y por ende las sospechosas muertes en prisión, que para nada parecen suicidios como ustedes dicen, dan que pensar que la cárcel es una institución de tortura y asesinato a pobres y disidentes.

Por eso, exijo:

Fin de la tortura y los maltratos.

Fin de los aislamientos y las palizas.

Fin de las intervenciones y restricciones a la comunicación

Límite máximo de cumplimiento en prisión (20 años)

Libertad de los presos con 20 años o más cumplidos de condena

La aplicación de la libertad condicional para aquellas presas y presos que hayan cumplido las 3/4 o los 2/3 de la condena (según el código penal aplicado).

La aplicación de las redenciones que correspondan sin ningún tipo de discriminación.

Que los beneficios penitenciarios no sean usados como chantaje

La inmediata puesta en libertad de las personas presas con enfermedades graves e incurables. Cumplimiento en el lugar de vinculación familiar

El derecho a la defensa jurídica.

Atención sanitaria digna.

Posibilidad de ser visitados por médicos de confianza.

Reforma del artículo 75 del reglamento penitenciario (limitaciones Regimentales)

Derogación de las leyes, sentencias y tribunales de excepción: Ley antiterrorista, ley de partidos, Audiencia Nacional

Fin del F.I.E.S.

Impugnación del contrato en los módulos terapéuticos y de respeto. Paralización total de la reforma del código penal en curso.

CÁRCEL = TORTURA

Més informació:

Comunicat de crida en castellà: http://www.carceligualtortura.org/?q=article/4-meses-4-muertes-acciones-descentralizadas-para-la-semana-del-4-al-10-noviembre-de-2013

4 mesos, 4 morts: http://www.carceligualtortura.org/?q=article/4-meses-4-muertes

Sobre el judici a Juankar Santanta Marín: http://www.carceligualtortura.org/?q=article/juicio-enmarcado-en-la-campa%C3%B1-c%C3%A1rceltortura

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.