Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

360º D’INCULTURA (Crònica de l’exposició Joves amb Art)

Publicat per dia 3 maig 2014 – 15:341 Comentari | 357 views

360º D’INCULTURA (Crònica de l’exposició Joves amb Art)

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El darrer cap de setmana d’abril, des de Moviment Alcudienc vam organitzar l’exposició Joves amb Art pel 360º de cultura de l’ajuntament d’Alcúdia. Foren deu els artistes que exposaren les seves obres: Timothy Llompat, Paula Lavergne, Denis Borisov, Miki Socies, Vanessa Simmerock, Malen Company, Cristina Quero, Álvaro Imbert, Karl i Lluïsa Febrer. I també molts d’altres que van col·laborar amb actuacions de malabars, un recital de poesia, graffitis en directe, la jam session i bona música a l’hora de punxar.

Divendres l’acte es va inaugurar a les 20h de la tarda a la torre de la murada, prop de la porta de Sant Sebastià, tot i que va ser sobre les 21.30h quan van arribar les autoritats i dos membres del nostre col·lectiu van llegir el manifest, el qual va ser gravat per l’ajuntament. Poca estona després una militant i un dels artistes van ser entrevistats per Alcúdia Ràdio.

En quant a la feina de l’ajuntament d’Alcúdia, i més concretament la de la regidora de festes i tota l’organització de l’acte, va ser nefasta. Això es va manifestar de distintes formes: des de correus no contestats (per la seva manca de temps i d’organització), com l’absència de material que demanàrem (i se’ns va prometre), com ara taules, cadires, plàstics per no embrutar a l’hora del graffiti, llums d’obra, 3 fustes per fer graffiti (de les quals sols endugueren una)…

Pel que fa a la difusió del seu fulletó, vam enviar-lis un correu amb la informació que havia d’aparèixer: els diferents horaris i activitats, de les quals sols va sortir l’exposició i els malabars, deixant de banda la jam session, el punxa-discs, els graffitis i el recital de poesia. Tampoc s’anuncià que era el nostre col·lectiu qui organitzava l’acte.

Concretament, un problema foren les taules de graffiti (de les que s’encarregava l’ajuntament). A més de que se les van voler quedar, tot i que nosaltres compràrem les pintures, ens van prometre dues fustes grosses que tenen al hall de l’auditori i les quals nostres reutilitzaríem. A les quatre de la tarda, una hora abans de començar el graffiti en directe, ens van fer anar a l’auditori, on ningú sabia res de les fustes, i des d’allà vam cridar al responsable del muntatge de 360º, qui ens va dir que no sabia en res i que no ens podia ajudar (tot i que al matí, una responsable de l’ajuntament, ens havia garantit que aquell senyor ho faria). Tot i que després ens van portat una fusta que no era ni un quart de les promeses, també vam haver de ser nosaltres qui anéssim a cercar bosses de fems per no embrutar amb els esprais, i la regidora ens va retreure que no ho havíem demanat, quan totes aquestes peticions les havíem fer per correu anteriorment.

Per altra banda, l’únic personal d’ajuda que ens va visitar, que per cert “no hablaba balear”, i del que la regidora tant ha parlat per facebook retraient-mos el seu servei, ens exigí que els hi tornéssim el generador una hora i mitja abans del termini que s’ens havia concedit, que en primer moment acabava a les 3:00h.

L’ajuntament no vol que les joves ens organitzem per a millorar el nostre entorn. No volen un jovent crític, ens volen submises, per això cal que tots participem en un projecte comú: el nostre futur.

En quant als 360º, per què pot organitzar l’esdeveniment una empresa de fora, quan els participants han de ser locals? Com és que després del poc èxit de l’any passat tornen a organitzar el mateix acte i el doble de dies? La participació per part del poble va ser escassa. Fer 1.500 fulletons no és garant de bona difusió! Com és possible que una entitat pública editi uns cartells plens de faltes?

Nosaltres n’extreim una lectura clara: Han emprat la cultura com a mitjà d’expropiació dels fons públics, quan ni tan sols l’empresa encarregada feia la feina que li pertocava. Per aquests motius, sospitam de les relacions entre aquesta i l’ajuntament. Han prostituït la cultura!!

Per acabar, donam les gràcies a totes les persones que han fet possible l’acte i el seu bon resultat, amics, artistes i gent del poble, que ens donaren suport i una mà. Cal que no deixem que la corrupció afecti al nostre ajuntament, això ho pagam entre totes.

Moviment Alcudienc

 

1 Comentari »

  • ortiga urbana escrigué:

    autogestió!
    cultura lliure!
    gràcies per compartir aquest cas de prostitució cultural! Està clar que els ajuntaments no poden sofrir que les persones s’organitzin per elles mateixes i els hi surti millor que si ells fan sa gestió!
    salut

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.