Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Publicació oberta

26G: Diada de les Combatents Catalanes: en memòria de les caigudes en combat

Publicat per dia 27 gener 2015 – 16:011 Comentari | 351 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Us adjuntam l’escrit que ens ha fet arribar Arran Palma.

Un any més arriba als nostres calendaris un dia per fer memòria, el 26 de gener. Ahir recordavem a totes aquelles persones, que en defensa de la dignitat avassallada de la nostra terra, s’aixecaren en armes i donaren la vida per la llibertat del nostre poble. Des d’Arran Palma entenem que la lluita per la destrucció del capitalisme, del feixisme, del patriarcat, i en definitiva pel nostre alliberament com a poble, s’ha de dur a terme per tots els mitjans necessaris.

Som hereves de totes aquelles militants socialistes i independentistes que ho han donat tot sense esperarres a canvi, i sobretot d’aquelles que han caigut en acció o en mans de les forces d’ocupació espanyoles. Gustau Muñoz, Jordi Martínez, Martí Marcó, Felix Goñi, Antoni Villaescusa, Quim Sanchez, Julià Babia, Joan Carles Monteagudo, el vostre record és la nostra força.

Som hereves també de totes aquelles persones que fan del nostre passat, un passat de revoltes, unpassat de combat que en dona la responsabilitat d’agafar-ne el relleu. Als segadors, als pagesos de remença, als agermanats, a les lluitadores de la revolta forana, als maulets, i als combatents antifeixistes de la Guerra Civil i del maquis.

Avui és un dia per fer memòria del nostre passat, però sobretot per responsabilitzar-nos del nostre futur. Cal prendre la flama que s’ha mantingut amb la memòria de tantes caigudes en combat. El combat armat és la determinació d’un moviment que respon a les adversitats del seu present, el nostre moment històric requereix que recordem per fer-nos forts i tombar totes les formes d’opressió que ens assetgen com a poble. El 26 de gener en reafirmem. Per confrontar el capitalisme, el patriarcat i els estats espanyol i francès, ens cal memòria i combat.

Per totes les combatents caigudes lluitant per una terra lliure, avui i sempre, sou presents!

image-e1422284625772-768x1024

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.