Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

[Vídeos] Presentació de Guifi.net amb Ramon Roca

Publicat per dia 25 febrer 2016 – 11:30Cap comentari | 288 views

[Vídeos] Presentació de Guifi.net amb Ramon Roca

Share to Google Plus

El passat dimecres 17 de febrer Guifi.net realitzà una presentació a Can Alcover amb Ramon Roca, president de la Fundació Guifi.net, que explicà la iniciativa de la xarxa de Comuns i com pot beneficiar a empreses, particulars i administracions.

En la xerrada, Ramon Roca explicà el concepte de la xarxa de comuns i posà èmfasi en la cooperació entre voluntaris i operadors locals per tal de ser més competitius mitjançant el model de negoci que proposa Guifi.net, tot amb la col·laboració de les administracions públiques tant locals com autonòmiques i entenent el projecte com a una iniciativa d’economia col·laborativa.

Roca parlà, també, del volum de trànsit que mou Guifi.net, molt similar als dels operadors més grans. Tot això és possible gràcies a que la Fundació Guifi.net, com a proveïdor d’Internet, té accés al punt neutre de Catalunya (CATNIX), des d’on distribueix l’accés a Internet entre els petits operadors. Aquests, sufraguen el cost del punt neutre i de la resta de la infraestructura conjuntament, el que els permet abaratir costos i ser més competitius davant els gegants del mercat.

Vídeos de la xerrada:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.