Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Conflictes, imperialisme i militarisme, Difusió i pensament crític, General, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Mitjans alternatius

[Vídeo] S’organitza una gran manifestació en favor de l’acollida de persones refugiades i migrants per el dissabte 18

Publicat per dia 5 febrer 2017 – 15:06Cap comentari | 480 views
Share to Google Plus

Durant els darrers anys a Mallorca s’han realitzat diferents projectes i activitats per donar visibilitat a aquesta problemàtica, es va crear a la llibreria Ideari un grup de suport als refugiats que mitjançant xerrades, sopars i altres activitats aconseguien enviar uns doblers per a projectes duits a terme a la zona. A Ca ses Mopis, a plaça Fleming, es realitzaren durant un mes dinars per així poder enviar setmanalment 50 euros a l’Hotel Oniro d’Atennes (hotel ocupat on hi vivien un centenar de refugiades auto-organitzant-se) . I van ser molt presents les xerrades de diferents persones, a distints espais, explicant la seva experiència als camps de refugiats.

I és que sí, tenim una bon nombre de mallorquines que han anat a fer de voluntàries, fins i tot el co-capità del vaixell Astral viu a Palma (podeu llegir la entrevista que li realitzàrem al Riccardo).

Als pobles s’hi ha vist molt present aquesta solidaritat, en fem cinc cèntims:

(ens deixarem coses, qui avisa no és traïdor. Per això, us demanam que ens faceu arribar articles, a poder ser abans de dia 18, explicant activitats que s’han realitzat a Mallorca en aquest àmbit. Podeu usar l’eina de Publicació Oberta a tal efecte, nosaltres ho publicarem i en farem difusió a les xarxes)

‘Sóller solidari’ ha tingut molta intensitat, han fet fins a quatre viatges amb una bona quantitat de voluntaris, sempre portant-hi molt material necessari. Una de les iniciatives que han portat a terme han sigut les Motxilles solidàries, amb les que han fet arribar ajuda directa a més de 1700 persones, a mode d’exemple per veure la trascendència d’aquesta campanya; l’escola de Bunyola hi participà. I recordam, amb molta alegria, la diada solidària a favor de les famílies refugiades que realitzà el col·lectiu solleric, juntament a la AVV Canamunt, a la plaça Raimundo Clar.

16487072_245022905938405_5762680953042257695_o

Cartell de la manifestació que es realitzarà el 18 de febrer, a les 18.30h.

També al llevant mallorquí s’han fet diverses activitats baix l’organització ‘De llevant a Grècia pels refugiats’. Uns joves d’Artà i de Capdepera anaren a fer de voluntaris amb la col·laboració d’Artà Solidari, a la tornada realitzaren una gran quantitat de xerrades, a instituts i altres espais, on van anar explicant la seva experiència. Per a que us en faceu una idea; fins Eivissa han arribat.

A Manacor record una xerrada molt especial realitzada per Sílvia Suau, activista que va ser l’estiu passat un mes a Quios, i Riccardo Gatti, co-capità de l’Astral. La record especialment perquè es va realitzar uns dies després que Jordi Évole tragués el documental ‘Astral, i l’Ateneu Lo Tort estava a rebentar. A més, va ser una xerrada en la que es presentaren els dos espais físics en els que transiten les refugiades, a l’aigua i ja a terra (si hi ha sort). O sigui, es va fer una visió general del conflicte, assenyalant clarament als responsables. La gent escoltava molt atentament, i es va produir un debat molt interessant al finalitzar.

Així, amb tot aquest moviment i conscienciació duta a terme durant aquests anys, segurament algú dirà que se’n podria haver fet més, arriba el 18 de febrer una gran manifestació a Ciutat per l’acollida de persones refugiades i migrants, i és que a Mallorca volem acollir.

S’ha realitzat un vídeo de difusió d’aquesta manifestació que comença amb lletra de la mítica cançó de Jaume Sisa:

“Oh, benvinguts, passeu passeu,
de les tristors en farem fum,
que casa meva és casa vostra
si és que hi ha cases d’algú.”

Les organitzadores conviden a participar-hi amb el següent text:

“A Mallorca convivim amb persones de la resta de l’Estat, persones de totes les cultures, de tots els països, i de totes les creences.Més de 290 milions de persones han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, vulneracions dels drets humans, canvi climàtic i pobresa.

Per això, volem reivindicar els drets de totes aquestes persones manifestant-nos dia 18 de Febrer, iniciant la marxa a les 18:30 a la plaça Major de Palma per cridar ben fort:

VOLEM ACOLLIR!!!!!”

 

 

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.