Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Economia alternativa, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Venga l’ecotasa d’una vegada, fora manies

Publicat per dia 18 desembre 2015 – 17:53Cap comentari | 258 views

Venga l’ecotasa d’una vegada, fora manies

Share to Google Plus

Acab d’arribar de fer una volta per Itàlia i a les tres ciutats on vaig  romandre vaig haver d’apoquinar fort i no et moguis l’impost turístic i ho vaig fer sense grinyolar. Pareix mentida que a les Illes a hores d’ara encara s’hagi de reprémer per tirar endavant l’ecotaxa i que els hotelers posin traves quan s’han fet d’or amb el turisme i figuren entre les fortunes més grosses de Mallorca i d’Espanya, tiren terra dins s’escudella, sense tenir massa esment per cuidar allò que fa venir els turistes, que és bàsicament el patrimoni artístic, paisatgístic, platges i el sol… i tot això no és seu, és de tots! Mallorca pot dir, lo que menja el meu veí, poc profit me fa a mi.

Set dels grans hotelers balears estan entre els cent més rics d’Espanya, segons la revista Forbes. Ells són Fluxà, Escarrer, Barceló, Riu, J. J. Hidalgo i Matutes i controlen més de 500 hotels arreu del món. En segona línia en tenim tres més que també es mouen dins el món hoteler i turístic, com és ara Margalida Ramis, Joan Llull i Pablo Piñero, que tampoc  no van curts de pinyons. Ja me direu d’on han sortit aquestes meses i si han de ser esquiterells. Tots ells representats per Immaculada Benito, d’una pedra fan un claper i mouen pols i remolins sense importar-hi, amb la qüestió de l’ecotaxa, que a més a més voldrien que fos per enrodonir encara més el negoci directament, mentre de fet indirectament una ecotaxa aplicada a preservar l’entorn natural també els beneficia; volen que el gall i tot les pongui. Un bast a un ase, que dos fan fava. Fa sortir de botador, que no siguin capaços de veure que els doblers que fan amb els 13 milions de turistes que venen, embruten, consumeixen un aigüer, frueixen de bens de tots els illencs… I encara en fa més quan un sap lo malament que paguen el personal i les cambreres de pis.

De bon de veres no te aferratall argumentar que per pagar una ecotaxa de dos euros per dia vendrà manco gent, perquè això no ha passat enlloc i s’aplica a mig món;  que no venguin amb aquestes.

Mariano Moragues

Articles relacionats:

14 anys després: Balears, de l’ecotaxa a mitges al greenwashing turístic, article de Joan Buades, un dels impulsors de l’anomenada «ecotaxa» del 2001, publicat a Alba Sud.

Una “ecotaxa” per incrementar la càrrega ambiental?, article de Macià Blázquez publicat a Alba Sud.

L’impost turístic no serà una ecotaxa, el GOB Mallorca deixa clar que el plantejament de l’impost turístic dista molt de la concepció d’una vertadera ecotaxa.

Fortalesa democràtica front als hotelers, resposta de Macià Blázquez a l’article publicat per Gabriel Escarrer, Melià Hotels, a l’Última Hora on volia alertar dels canvis legislatius que podien realitzar els nous parlaments.

El capitalisme turístic balear, article de Macià Blázquez al Tot Inclòs on ens explica com es varen anar formant els grans capitals hotelers balears al calor del franquisme.

L’ecotaxa s’ha de destinar íntegrament a inversions ambientals i no a millorar el sector turístic ni les seves infrastructures, el GOB entra en el debat de l’ecotaxa, el que considera un compromís ineludible del nou Govern.

[Reportatge] Qui és qui en el capitalisme balear?, descripció de les persones que han construït poderosos imperis al voltant del turisme de masses, que es beneficia del saqueig constant de recursos naturals i territorials.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.