Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, General, Treball i economia

VAGA als estudis d’IB3

Publicat per dia 21 maig 2017 – 9:49Cap comentari | 685 views

VAGA als estudis d’IB3

Share to Google Plus

No es tracta d’un problema conjuntural sinó estructural i endèmic d’IB3 asseguren les treballadores dels Estudis d’IB3. Realitzaran aturades de producció els dies 23 i 25 de maig de 17:45 fins a les 20:15; i aniran renovant la convocatòria de vaga mentre el problema no se solucioni.

12 anys de conflictes laborals i convocatòries de vaga, cinc canvis d’empreses concessionàries, set directors generals que s’han rentat les mans carregant el mort a les empreses. A cada concurs públic, ha augmentat la precarietat i ha disminuït el pressupost. Aquest darrer concurs pel que s’han posat dempeus és el “més precari de la història d’IB3, i les treballadores assenyalen com a únic responsable Andreu Manresa.

 

“Un concurs públic que és abusiu i temerari, que provoca l’explotació laboral, i que no deixa marge econòmic per millorar uns salaris indignes i molt per sota d’altres televisions autonòmiques. Un concurs que augmenta plantilla, però amb unes condicions encara més precàries que la resta de treballadors. Un concurs que imposa horaris vespertins que impedeixen la conciliació de la vida laboral i familiar, i imprimeixen un ritme de producció frenètic i estressant, que mina la salut laboral.”

El dia 18, a les 11:30 es concentraren davant el Parlament Balear per emplaçar a les forces parlamentàries a definir un model sostenible i digne per IB3; després d’aquesta concentració les treballadores anunciaren que “la vaga és l’únic camí que ens queda quan ja hem exposat el problema a qui pertoca. Ens agradaria no haver-la de fer”.

Per acabar amb el problema laboral endèmic d’IB3 les treballadores lluitaran per la concessió i internalització de la plantilla dels estudis que seria la solució definitiva, i a més “estalviant diners i erradicant definitivament el conflicte històric.”

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.