Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Economia alternativa, General, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Una trentena d’entitats convoquen a la ciutadania a protestar avui contra els paradisos fiscals

Publicat per dia 4 juny 2016 – 9:49Cap comentari | 205 views
Share to Google Plus

Representants d’organitzacions socials, polítiques i sindicals realitzaren el dimarts, enfront de la seu del Banc d’Espanya a Palma, una crida a la ciutadania perquè protesti el dissabte a Plaça d’Espanya, a les 19.00 hores, sota el lema ‘Paradisos Fiscals no, n’hi ha prou d’estafa i robatori’.

cartell-concentració-4-6-2016-internet1

La concentració ha estat organitzada per Attac Mallorca arran de el “escàndol” dels ‘Papers de Panamà’ i pretén cridar l’atenció dels partits polítics perquè es comprometin a reclamar durant la campanya electoral un impost a les transaccions financeres.

El portaveu d’Attac, Felip Jaume, subratllà que els paradisos fiscals constitueixen un “abús” en ser utilitzats com a mecanisme per “amagar diners de manera opaca” en un moment de “difícil situació social”.

En el manifest de la concentració es destaca que les multinacionals i grans fortunes “eludeixen les seves obligacions fiscals” i la seva “necessària contribució a les arques públiques” a través dels paradisos fiscals, provocant que es redueixin “injustament” els ingressos de l’Estat “necessaris per al benestar social”.

“Els Estats imputen tota la càrrega fiscal a la rendes del treball i a través d’impostos indirectes, incrementant la injustícia d’un sistema cada vegada més regressiu”, assenyala el manifest.

Així mateix, es culpabilitza, per la seva “connivència”, a la “gran banca” que els paradisos fiscals serveixin per “blanquejar els diners procedents del crim organitzat”, la qual cosa provoca que la “comissió de greus delictes sigui avantatjosa i un negoci a l’alça”.

Per tot això, el manifest assenyala als paradisos fiscals com el “gran enemic a batre” perquè la ciutadania pugui tenir una “vida digna” i subratlla que “sense justícia social no pot haver-hi democràcia ni estat del benestar”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.