Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

Amics del Poble Sahrauí demanen a les autoritats que no siguin còmplices de l’espoliació

Publicat per dia 22 maig 2017 – 12:01Cap comentari | 644 views

Amics del Poble Sahrauí demanen a les autoritats que no siguin còmplices de l’espoliació

Share to Google Plus

Comunicat de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

CONTRA l’ESPOLIACIÓ D’ARENA DEL SÀHARA OCCIDENTAL PER A MALLORCA

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears denuncia que un vaixell contractat per l’empresa espanyola Sàhara Line SL., transporta 35.000 tones d’arena del Sàhara Occidental ocupat pel Marroc, amb destinació a Palma, on té previst arribar la nit d’avui, dilluns, dia 22.

Es tracta un cop més del saqueig impune dels recursos naturals del Sàhara, en aquest cas per part d’una naviliera espanyola recentment constituïda, que es proposa aprofitar-se de la presencia il•legal del Marroc en el territori de l’antiga colònia espanyola, per a esprémer sistemàticament, en connivència amb les autoritats marroquines, la riquesa del territori sahrauí, en flagrant violació del Dret internacional y la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del passat 21 de desembre de 2016, que delimita clarament la frontera del Sàhara Occidental i Marroc, a més de diverses lleis internacionals protectores del Medi Ambient. D’aquesta manera, l’arena del desert sahrauí és ara un negoci més d’empresaris espanyols desaprensius que s’uneix a l’extracció de fosfats i a l’arrasament dels bancs de pesca, aprofitant-se de l’actual i irresolt conflicte sobre el Sàhara occidental.

El vaixell contractat per la citada empresa és el Southwester, amb matrícula IMO 9126728. Navega sota bandera de les Illes Cook, de l’Oceà Pacífic. És evident que les 35.000 tones d’arena que transporta estan destinades a regenerar una o algunes platges de la nostra illa, d’aquí que demanem a les nostres autoritats que per via dels fets no siguin còmplices d’aquesta espoliació, paralitzin l’activitat d’aquest vaixell un cop arribat a port i elevin la seva protesta davant al Govern central per tan inusitat menyspreu del poble sahrauí i del Dret Internacional.

ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL POBLE SAHRAUÍ DE LES ILLES BALEARS

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.