Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

Un gran Lipdub per defensar els drets socials, culturals, ambientals i educatius de Mallorca

Publicat per dia 17 abril 2015 – 11:45Cap comentari | 331 views
Share to Google Plus

La plataforma LEMA (Lipdub Estima Mallorca) sorgeix per organitzar una perfomance on s’han reunit gairebé 30 col·lectius de l’illa. L’acció es farà aquest diumenge 19 d’abril devora Can Sales on tots els ciutadans estan convidats a participar. 

Mallorca, a ulls del món, és un paradisíac destí turístic de l’estat espanyol. Pocs turistes saben que Mallorca té una llengua i cultura pròpies, i manco saben que hi ha una potent massa de moviments socials que treballen dia a dia per defensar el que realment ens importa als mallorquins: el territori, l’educació, la cultura, la llengua i els drets socials.

Per fer visibles aquestes lluites, i a prop d’unes eleccions importants on els ciutadans s’hi juguem molt, neix la Plataforma LEMA: un front ample de col•lectius i persones que s’uniran aquest diumenge 19 d’abril a les 10h per a filmar un Lipdub-Videomusical a Palma. L’objectiu d’aquesta acció a l’uníson és reivindicar la Mallorca que volem i que durant anys ha estat atacada per les gestions preses per un Govern deslleial amb els ciutadans i que han saquejat les arques públiques pels seus interessos aliens a la ciutadania mallorquina.

1961912_816598158417739_5751985952242328960_oGairebé 30 són els col•lectius que donaran suport a LEMA (Lipdub Estima Malloca) aquest diumenge, així com artistes i persones de gran rellevància social que s’han ofert a títol individual. El Lipdub reb suport des de distints àmbits, que s’han dividit en quatre grans reivindicacions; territori, educació, cultura i drets socials. Tot i que hi ha col·lectius que engloben en la seva feina habitual més d’una d’aquestes grans reivindicacions. En temes de territori hi participen el GOB, Salvem Es Jonquet, Salvem es Molinar, la Federació d’Associacions de Veïnats, Balears diu NO i la Fundació s’Olivar. Del sector educatiu hi seran la Plataforma Crida, l’Assemblea de Docents, el sindicats STEI, Unió Obrera Balear (UOB) i Alternativa, la Plataforma Crea i les Encausades Conselleria. En la defensa de la cultura hi trobam l’Obra Cultural Balear (OCB), Memòria de Mallorca, artistes i músics del panorama mallorquí: els músics de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Tambors per la Pau, el raper Valtonyc, el grup folk Al-Mayurqa i algunes collers de balladors, xeremiers i flabiolers. Per acabar, però no menys important (ans al contrari) és molt destacable la participació dels col•lectius que treballen per la defensa dels Drets Socials: la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH), ATTAC, Jubilats per Mallorca, els joves de l’Esquerra Independentista, Unió Cívica per la República, NO al TTIP, Jardí d’Epicur i Feministes de Mallorca. Contrainfo.cat també som partíceps d’aquest projecte. 

Diumenge 19 d’abril a les 10h a la plaça Porta de Santa Catalina de Palma, la societat mallorquina compromesa i activa té una cita amb ella mateixa. Aquest Lipdub és de i per al conjunt de mallorquins que no volen quedar-se de braços plegats ara que encara hi són a temps per a defensar la seva illa i els seus trets identitaris.

Així doncs, es fa una convidada a tota persona de Mallorca que vulgui participar del Lipdub a que vengui aquest diumenge a Palma amb pancartes, colors i, sobretot, lemes d’Estima a Mallorca. Aquest Lipdub serà el primer video-musical reivindicatiu d’aquesta tesitura que es faci a Mallorca i és una oportunitat única per a fer valer el que realmet ens importa i conscienciar-nos de la necessitat d’actuar JA! ESTIMEM MALLORCA!

Participació del moviment antirepressiu

En tot el trajecte que realitzarà el lipdub hi haurà un espai ja reservat per els col·lectius que han sigut perseguits a base de processos judicials, tant administratius com penals. Són molts aquests casos; les Encausades Conselleria, les Encausats Bunyola, el cas Can Vies (Néstor), les Feministes Encausades, i un llarg etcètera.

L’espai reservat és la baixada per unes escales, al voltant de 10 segons de vídeo, amb una mà que simbolitzarà la clotellada impune de la ex-cap de gabinet de la conselleria (cas Encausades Conselleria). Es fa una crida a la participació dels casos repressius amb camisetes indentificatives, cartells amb LEMES com per exemple: <<Prou repressió al jovent en lluita>>, <<Ens acusen i ens retallen>>, etc. Nosaltres, com a col·lectiu, estarem en aquest espai.

Es demana fer difusió de la convocatòria per aconseguir el màxim de participació.

La quedada per a començar el lipdub és a les 10h, es demana puntualitat, a la plaça Porta de Santa Catalina a Palma, la plaça de davant la biblioteca de Can Sales, la plaça de la casa girada (tot una declaració de voler capgirar-ho tot!). 

Així doncs, es fa una convidada a tota persona de Mallorca que vulgui participar del Lipdub a que vengui aquest diumenge a Palma amb pancartes, colors i, sobretot, lemes d’Estima a Mallorca. Aquest Lipdub serà el primer video-musical reivindicatiu d’aquesta tesitura que es faci a Mallorca i és una oportunitat única per a fer valer el que realmet ens importa i conscienciar-nos de la necessitat d’actuar JA! ESTIMEM MALLORCA!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.