Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General, Okupació i espais alliberats, Pollença

Un aixopluc transformador, l’Ateneu de Pollença

Publicat per dia 17 desembre 2015 – 10:25Cap comentari | 338 views

Un aixopluc transformador, l’Ateneu de Pollença

Share to Google Plus

Vam conèixer fa unes setmanes que a Pollença s’estava movent fer un Casal, veiem fotografies de com s’estava adaptant un espai.

A hores d’ara molts vos demanareu què és l’Ateneu de Pollença.

Idoi molt senzill. Com la gran majoria d’ateneus i casals populars, l’Ateneu de Pollença vol ser un espai. Un espai de tothom, obert a totes les persones i organitzacions que estiguin compromeses amb la transformació social, cultural i política. Des del moment que vol ser un espai obert, ha de ser un lloc de compromís, on s’hi vinculi gent diversa, però on totes les sensibilitats hi tenguin cabuda. Amb un marc ideològic ampli, l’Ateneu ha de poder donar aixopluc a tothom que treballi en l’àmbit del feminisme, de l’anticapitalisme, de l’ecologisme, de la justícia social, de l’independentisme, dels moviments llibertaris, etc.

La vessant política és inherent a un espai com l’Ateneu, però també ho és la vessant humana i cultural. Així, ha de ser el lloc on s’hi puguin desenvolupar activitats que promoguin la cohesió social, la solidaritat, la formació multidisciplinar de les persones i l’esperit crític…

La cultura popular també ha de ser una de les essències de l’Ateneu. Tant en el seu vessant tradicional, com en el vessant més modern i urbà. Un espai de creació i divulgació.

Potser trobeu que tot això és molt ambiciós. En realitat, només depèn de tots nosaltres, del fet que cadascú de nosaltres hi trobi el seu espai.

Amb tot això divendres 11 es realitzà la primera assemblea a l’espai i aquest cap de setmana comença l’activitat, dissabte a les 19h es fa la inauguració de l’ateneu, en jornada de reflexió que ja deixen clar que no t’aclariran si votar o a qui però sí a quin projecte apuntar-te, amb animació i picada. A més, per dia 22 ja està programada la presentació del llibre 20 rutes en família per Mallorca de Joan Carles Palos Nadal.

Hi ha certes mancances a l’ateneu com són cadires, teles per realitzar cortines, una estufa de butà, una cafetera. Es fa una crida a ajudar amb el possible portant-ho el que es tingui el mateix dissabte (al C/ Metge Sureda, 8, baixos) i d’aquesta manera ajudar a condicionar més l’espai.

Aquí podeu escoltar una extensa entrevista a na Tornila, una de les coordinadores, de divendres passat a Radio Pollença, molt recomanable escoltar-la.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.