Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Estat espanyol i el Món, General, Mitjans alternatius

Tota la solidaritat Ahotsa.info, mitjà criminalitzat aquesta setmana per El Mundo

Publicat per dia 16 novembre 2016 – 11:19Cap comentari | 320 views

Tota la solidaritat Ahotsa.info, mitjà criminalitzat aquesta setmana per El Mundo

Share to Google Plus

En un article publicat ahir pel diari espanyol, s’acusa a aquest mitjà de recolzar i promoure “als moviments radicals que busquen l’expulsió de la Guàrdia Civil de Navarra” i de rebre subvencions del Govern foral i de l’Ajuntament de Iruñea. Ahotsa.info fa una crida al moviment popular, periodistes, mitjans de comunicació i als agents polítics i socials del Canvi per defensar aquest projecte comunicatiu.

Davant les informacions publicades per El Mundo en la seva edició d’avui, les persones que formen part d’Ahotsa.info volen donar la veu d’alarma, doncs consideren que és un salt qualitatiu en la cadena d’atacs que venen rebent per la seva labor professional: amenaces d’aplicació de la Llei Mordassa, agressions policials, continus pronunciaments des d’UPN contra el mitjà, assetjament a les xarxes, filtracions a mitjans ultres…

Estem convençudes que hi ha un pla per silenciar Ahotsa.info per la seva gran feina informativa. Fan una crida al moviment popular i a les forces polítiques i socials a favor del canvi i la transformació social i política de Nafarroa a unir-se i no permetre que es torni a tancar un mitjà de comunicació. Ahotsa té clar que l’objectiu d’aquesta campanya és tancar-los. Hi ha antecedents suficients a Euskal Herria (Egin, Egunkaria, Apurtu.org, Ateak Ireki, Ardi Beltza…) per saber que quan s’engeguen aquest tipus de campanyes, l’objectiu final és el tancament governatiu del mitjà de comunicació incòmode.

“De tota manera, som conscients que els qui enyoren el Vell Règim i la pròpia Guàrdia Civil ens estan utilitzant per atacar a les institucions sustentades per les forces del Canvi, i en aquest sentit, ens reafirmem en la nostra labor informativa a favor d’una veritable transformació social i política de Nafarroa.”

Ahotsa.info no es queden aturades. Començen una sèrie de contactes amb institucions i partits i convoquen al moviment popular, periodistes i mitjans a una assemblea d’urgència per aquest dijous a Zabaldi per a dissenyar un pla de defensa.

A contrainfo.cat sabem perfectament el que és que desde els grans mitjans es realitzin campanyes de criminalització, i El Mundo és un dels màxims exponents a n’aquest sentit. Ja ho vam viure al 2013 amb un article de Mayte Amorós assenyalant-nos a nosaltres i a un company en particular. Són prou coneguts els habituals atacs que des de les pàgines d’El Mundo-El Día de Baleares s’han fet contra persones vinculades a les organitzacions i moviments socials. Membres de l’esquerra independentista, activistes de Mallorca que participaren a l’acció “Rodea el Congreso” a Madrid, o el raper Valtònyc en són només alguns exemples de persones que han patit aquests atacs. I diem “atacs” perquè aquestes notícies van més enllà del que seria una pràctica periodística professional i fan servir la mentida, la calúmnia i la manipulació amb una clara intenció de criminalitzar i deslegitimar les persones o grups afectats.

Enviam tota la nostra solidaritat i força a Ahotsa.info.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.