Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

Torna la Jane’s Walk Palma, passejades urbanes per debatre sobre Ciutat

Publicat per dia 4 maig 2017 – 6:40Cap comentari | 773 views

Torna la Jane’s Walk Palma, passejades urbanes per debatre sobre Ciutat

Share to Google Plus

Jane’s Walk Palma torna amb deu noves rutes del 5 al 7 de maig

 

La segona edició de Jane’s Walk arriba enguany a Palma amb deu noves rutes en el marc d’aquest moviment de passejades urbanes que es celebra el primer cap de setmana de maig a més de 200 ciutats en el món. L’any passat més de 500 persones participaren de la primera edició. A través del simple acte de caminar i xerrar, el festival pretén recuperar les ciutats per als seus habitants i debatre sobre quin model volem.

Les passejades són gratuïtes, guiades per ciutadans voluntaris i inspirades en les idees de l’activista Jane Jacobs; escriptora, periodista i activista de la ciutat, nascuda de Nova York. Als anys 60, en una època en que el cotxe era el rei, les ciutats creixien a ritme vertiginós i la construcció d’autopistes amenaçava els centres històrics, defensava el peató i reclamava més espais públics per millorar les interaccions humanes a la ciutat.

L’objectiu és sortir al carrer, caminar i debatre sobre la ciutat, tot generant un espai de reflexió entre veïnats i creant una massa crítica que pensi quin model de ciutat volem, mitjançant la redescoberta dels barris més perifèrics i donant veu a col·lectius silenciats.

En aquesta segona edició  durant els dies 5, 6 i 7 de maig les participants podran conèixer Palma des dels ulls d’un ciclista urbà, els barris de Cala Major i Sant Agustí més enllà del turisme i la platja, la Via Corrupta, la Palma mentidera, l’street art, la ciutat republicana, la gentrificació del casc antic, els i explorar les modificacions urbanístiques amb “Habitar la ciutat: viure el carrer o patir el carrer?”

Durant els recorreguts, que duren una mitjana de 90 minuts, cada guia ofereix la seva visió particular de la ciutat alhora que encoratja al públic a participar i debatre sobre l’espai públic. Per assistir no es necessari inscriure’s; només cal anar al lloc de trobada a l’hora que s’indica en el programa.

Pots participar de  tres maneres:

  •     Fent de guies. No s’ha de ser un expert en història o patrimoni per guiar un passeig, sinó un ciutadà que estima la seva ciutat i que vol explicar històries i experiències del seu barri.. Nosaltres estem aquí per donar suport logístic.
  •      Participant com a oients i caminants als recorreguts. És una excusa fantàstica per caminar, fer salut i fer noves connexions amb gent que estima la nostra ciutat.
  •      Fent difusió del projecte. Ajudant a que aquesta iniciativa ciutadana tengui ressó.

Podeu consultar el programa complet aquí.

Jane’s Walk Palma 2016 from Jane’s Walk Palma on Vimeo.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.