Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, General, Mobilitat i territori, Santa Margalida

SOS Son Serra i el GOB han tornat a recollir més de 1.125 al·legacions personals contra el segon projecte de xibius

Publicat per dia 1 abril 2016 – 12:32Cap comentari | 324 views

SOS Son Serra i el GOB han tornat a recollir més de 1.125 al·legacions personals contra el segon projecte de xibius

Share to Google Plus

Després de retirar el primer per deficiències greus en les propostes, l’Ajuntament tornà a presentar un projecte que segueix afectant l’àrea protegida per Xarxa Natura 2000 – el LIC (Lloc d’Interès Comunitari) de na Borges i segueix representant un prejudici greu per aquest espai privilegiat.

Les intencions de l’Ajuntament de Santa Margalida d’instal·lar xibius i altres “serveis” a les platges de Son Serra ha generat una rotunda oposició social que ja va quedar palesa a la cadena humana del passat diumenge 10 de gener, a la qual més de 5.000 persones hi varen participar per reclamar que la platja de Son Serra continués verge tal i com està. Per altra banda, ja es varen recollir més de 1.700 al·legacions contra la primera proposta i més de 5.000 signatures contràries varen també ser presentades a l’Ajuntament. Tot i això, l’Ajuntament va insistir amb un segon projecte contra el qual hi tornà a haver una concentració multitudinària el passat dilluns 29 de març i avui es presenten altre cop més de 1.125 al·legacions juntament amb les al·legacions del GOB i de l’Associació de Veïns de Son Serra.

La preservació d’un entorn excepcional i únic ha de prevaldre per damunt de qualsevol argument purament econòmic que preveu treure un rendiment a l’explotació de les platges de Son Serra. De fet, el projecte de l’Ajuntament, té un informe negatiu del la comissió de Xarxa Natura 2000 de la Conselleria de Medi Ambient que ha informat sobre el projecte en la fase de consultes prèvies a les administracions afectades.

Per tot això des de la Plataforma SOS Son Serra es segueix insistint i sol·licita amb aquesta nova presentació d’al·legacions a Demarcació de Costes que rebutgi la instal·lació de serveis temporals de quioscs i gandules a les platges de Son Serra atenent els informes contraris a la conservació futura d’aquest espai privilegiat i per l’unànime rebuig social que ha generat.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.