Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ecologia, Economia alternativa, General

Sol·licitacions en defensa d’una energia sostenible i justa i de l’autosuficiència energètica de les Illes

Publicat per dia 22 febrer 2016 – 15:05Cap comentari | 357 views

Sol·licitacions en defensa d’una energia sostenible i justa i de l’autosuficiència energètica de les Illes

Share to Google Plus

La Xarxa de Sobirania Energètica de Mallorca (integrada per ATTAC Mallorca, ALCAIB,GOB Mallorca, Amics de la Terra, Deixalles, GREENPEACE, L’Associació de Consumidors La Defensa, Entrepobles Mallorca, Assamblea de Moviments Socials, Unió de Pagesos i Som Energia) té com a objectiu un nou Model Energètic basat amb els principis de: Democràcia, Justícia, Desconcentració i control social dels mitjans de producció, Decreixement energètic i eficiència i Arrelament al territori/Descentralització.

Sabent que la pobresa energètica és la precarietat a l’accés als subministraments bàsics per mantenir una llar amb condicions adients (aigua, llum o gas) o bé la impossibilitat de poder accedir-hi.

Partint de la base que:

  • Tothom té dret al accés universal del serveis bàsics energètics, malgrat no puguin fer front a les despeses que permetria viure amb dignitat sense patir cap tall del subministra. S’han d’evitar els talls indiscriminats de subministrament a Mallorca que fan les companyies distribuïdores dels serveis energètics

  • S’han de defensar els drets humans. L’accés a la llum, al gas i l’aigua és indispensable per gaudir d’una habitatge digne, tal com declara el Pacte Internacional del Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC) aprovats en 1966 per la ONU, és un dret humà bàsic.

I coneixent el posicionament tant de l’administració com de les companyies presents a la darrera mesa de pobresa energètica del dia 19 de gener, la Xarxa de la Sobirania Energètica de Mallorca, sol·licita:

- Que l’administració exerceixi el seu paper garant dels drets humans i no deixi la decisió del tall de subministrament a la discrecionalitat de les empreses subministradores.

- Que les companyies, i no els poders públics, assumeixin el cost del subministrament dels serveis bàsics per a les famílies que no el puguin pagar. Tenint en comte els quantiosos beneficis que n’obtenen.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.