Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

Signatures per a una moratòria urgent de places turístiques i el decreixement urbanístic a Eivissa

Publicat per dia 29 juny 2017 – 9:00Cap comentari | 804 views

Signatures per a una moratòria urgent de places turístiques i el decreixement urbanístic a Eivissa

Share to Google Plus

L’organització eivissenca PROU! ha començat una recollida de signatures mitjançant change.org ( https://www.change.org/p/prou-pide-una-moratoria-urgente-de-plazas-turísticas-y-el-decrecimiento-urbanístico-prou-exige-límites-para-preservar-la-calidad-de-vida-de-los-residentes-la-economía-y-el-medio-ambiente-de-eivissa?source_location=minibar ). La petició serà adreçada al president del Consell d’Eivissa.

Eivissa viu una situació caòtica a causa de la massificació turística i el col·lapse en les carreteres. L’illa pateix un continu creixement de l’urbanisme que destrueix espais de gran valor ecològic. La gran afluència de iots que fondegen sense control destrossa la posidònia oceànica, declarada Patrimoni de la Humanitat.

Existeix la sensació de viure en un lloc sense llei ni ordre. L’economia se centra bàsicament en el turista jove de discoteca que amb prou feines deixa diners en els comerços locals, causant molèsties de tot tipus relacionades amb les drogues, l’alcohol i el soroll incessant en nombrosos punts de la illa, a més de constituir un seriós perill per al tràfic rodat.

La tranquil·litat i qualitat de vida dels eivissencs i residents han estat arrabassades per la situació desesperant que es dóna en la major part dels sectors. La societat eivissenca defensa el turisme sostenible però no el model actual, la qual cosa causa una creixent ‘turismefòbia’ que perjudicarà tant al teixit empresarial, com a tots els propis residents.

En resum, la situació és ja realment insostenible.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.