Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Criminalització i repressió, Desobediència, Difusió i pensament crític, General

S’escampa la solidaritat amb Valtonyc

Publicat per dia 2 febrer 2017 – 11:02Cap comentari | 331 views
Share to Google Plus

El pròxim dimecres 8 de febrer tindrà lloc a l’Audiència Nacional de Madrid el judici del jove raper mallorquí conegut com Valtonyc, al qual el fiscal demana 3 ANYS I 8 MESOS DE PRESÓ,  acusat de “injuries a la corona” i suposat “enaltiment del terrorisme” a les lletres de les seves cançons.

Des de que a contrainfo.cat publicarem la noticia, no ha aturat de corre com la pólvora per la xarxes socials, i la resta de mitjans d’informació. D’ençà les mostres de solidaritat amb Valtonyc no han aturat.

L’ateneu de Felanitx mostrà el seu suport amb aquest comunicat:

Des de l’Ateneu de Felanitx volem expressar la nostra màxima solidaritat amb el raper mallorquí Valtonyc, que serà jutjat el proper 8 de febrer a l’Audiència Nacional. L’acusen del delicte d’injúries a la corona i enaltiment del terrorisme, per les lletres de les seves cançons. La Fiscalia demana per a ell 3 anys i vuit mesos de presó a més d’una fiança d’uns 4.000€.

La judicialització del conflicte social, és l’estratègia punitiva de l’Estat. Un Estat que es fonamenta amb la por i la repressió com a eines desmobilitzadores de les resistències populars. És per això, que no podem més que mostrar la nostra absoluta solidaritat cap a en Valtonyc, i totes aquelles persones represaliades, ja que cal recordar que són ja més de 20 artistes que han estat jutjats a l’Audiència Nacional per casos similars.

Solidaritat i desobediència #AbsolucióValtonyc

Seguint per la part forana; aquest dissabte 4 de febrer s’ha organitzat a Artà una trobada per la llibertat d’expressió per donar suport al raper mallorquí. En aquest acte, que es celebrarà al teatre municipal d’Artà, hi participen -entre altres- Bernat Mayol, Agustí Torres, Peter Punk, Mateu Xuri, Maribel Servera, Marc Alomar, Valtonyc, Malalts de birra. Altres estan pendents de confirmar.

A Ciutat, també s’han vist mostres de solidaritat, com per exemple l’agitació de l’assemblea d’Arran Palma a diverses zones cèntriques:

A més, avui a Ciutat tendrà lloc el primer Acte en solidaritat amb Valtonyc, concretament al Casal Popular Voltor Negre, a les 19h es farà una xerrada informativa sobre el cas i a les 20h començarà el concert. Tot això organitzat pel SEPC UIB i amb la col·laboració d’Arran Palma.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.