Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

Reunió de contacte, i no pas de negociació, amb la Conselleria d’Educació

Publicat per dia 14 desembre 2015 – 17:51Cap comentari | 260 views

Reunió de contacte, i no pas de negociació, amb la Conselleria d’Educació

Share to Google Plus

Fa dues setmanes l’Assemblea de Docents va entrar una nova sol·licitud de negociació, una vegada convocada la vaga, al registre de la Conselleria d’Educació, el text es manifestava en els següents termes:

«Des del nostre comitè de vaga exigim la reobertura de la negociació durant la propera setmana, doncs pensam que és possible arribar a acords que resolguin les diferències entre les dues parts (especialment en tot allò relatiu a la massificació de les aules, els equips de suport educatiu i la concreció autonòmica de la LOMCE), acords que facin totalment innecessari i que posin en qüestió l’ús de l’eina de la vaga.»

Dos mesos la Conselleria i el Govern van optar per ignorar les demandes i els arguments, avalats per una important consulta en la qual el professorat es va manifestar clarament contra l’Acord «March», es demanà també la realització d’un debat públic en algun mitjà de comunicació -públic o privat- entre representants de la Conselleria d’Educació i els portaveus de l’Assemblea de Docents.

Una vegada passats dos mesos sense negociació, amb una consulta multitudinària contrària a l’acord “March” firmat junt als sindicats i una proposta de pressupost decebedora, amb una vaga convocada fou el moment en el que es produí una reunió entre la Conselleria i el comitè de vaga de l’Assemblea de Docents, demanada per l’AD. La proposta de realitzar un debat públic no ha tengut resposta, en aquest cas.

El passat 10 de desebre es produí la reuió, en la que hi participaren els directors generals Antoni Morante, Rafi Sánchez i Jaume Ribas. A la mateixa s’informà de la proposta de serveis mínims que la Conselleria realitza per a la vaga de demà:

- Centres d’infantil i educació especial: 1 docent per cada 3 unitats o fracció.

- Centres primària i secundària: 1 docent cada 4 unitats o fracció.

Una vegada tancat aquest tema, es passà a parlar de la “Proposta de Resolució Inmediata del Conflicte” presentada el passat dia 8 a la Conselleria i als partits polítics.

Es van compartir diagnòstics amb els directors generals, quant a que allò més urgent i que necessita una intervenció immediata són les ràtios, els equips de suport i les infraestructures, sense perdre de vista les retallades que encara es prorroguen. Tot això, però, supeditat al fet de no haver-hi previsió de pressupost i per tant sense poder-se dur endavant.

Per la conselleria és un qüestió de finançament. Per l’Assemblea és una qüestió de prioritats polítiques.

Amb tot, tant la Conselleria com l’AD estaven assebentades de les negociacions que s’obriren a nivell parlamentari per pactar una millora del pressupost educatiu en base als 80 milions del conveni amb Montoro. Tot i que algun diari donà per feta aquesta partida (i això pot fer pensar a més d’un que perquè no es dóna per bo i es dur a assemblea ja), s’ha de dir que en cap moment de la reunió s’assegurà aquest fet, i sempre s’ha tractat el tema amb molta cautela. S’espera, doncs, que es tradueixi en document.

L’Assemblea Docents està a l’expectativa, convocada assemblea general a Mallorca per avui dilluns dia 14, i es demanà a la Conselleria que si hi havia avenços en la negociació sobre pressupostos, que se’ls presentàs abans de l’assemblea una proposta d’acord sobre els punts on hi ha coincidències. Per el que sembla no hi ha hagut cap avenç en aquest sentit i la convocatòria continua present.

A la reunió s’afegí que per als docents és molt important acabar amb el greuge que suposa per una part dels interins no cobrar l’estiu i també es posà sobre la taula la necessitat d’obrir un major debat entre les organitzacions del món educatiu i la Conselleria entorn a la minimització de la LOMCE. Més enllà de bona predisposició, no en sortí res concret al respecte.

Al final es tornà a insistir en el fet que si hi havia avenços en la qüestió dels pressuposts, que se’ls facilités un document de proposta que es pogués presentar a l’Assemblea.

Ha calgut que la vaga tornàs a l’ordre del dia de les mobilitzacions per a que dos mesos després de la consulta la Conselleria hagi volgut reunir-ne amb l’AD. I aquesta nova crida a la vaga ha vengut seguida també per una activitat frenètica de negociació en el Parlament per intentar desbloquejar la qüestió pressupostària en educació. Durant aquests dies des de molts sectors s’ha atacat l’Assemblea, i s’ha retret que la vaga no era l’eina. Però la vaga és la nostra eina, i ens ha reconduït al diàleg. Estam preparats per a la mobilització de dimarts, però també per al diàleg i l’entesa si cal.

La reunió fou per prendre el pols novament i estendre ponts de diàleg, però no ha estat una autèntica reunió de negociació, ja que des de la Conselleria no tenien res en ferm per oferir.

Així que d’aquesta manera la convocatòria de vaga per demà dia 15 segueix, avui es realitza assemblea general a Sineu en la que es prendran decisions rellevants.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.