Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Desobediència, General

Resum de la sessió 1 del judici pel cas Aachen

Publicat per dia 24 gener 2017 – 10:39Cap comentari | 268 views

Resum de la sessió 1 del judici pel cas Aachen

Share to Google Plus

Text integre del grup de suport (Solidaritat Rebel) de les anarquistes de Barcelona preses a Alemanya acusades d’expropiar un banc, sobre el primer dia del judici.

Avui dia 23 de gener ha tingut lloc la primera sessió del judici a les nostres companyes anarquistes acusades de l’atracament a un a sucursal del Pax Bank al novembre del 2014 a la ciutat d’Aquisgrà (Aachen).

A la sala hi havia la representant de la Fiscalia, el jutge, les acusades amb les seves respectives defenses, un “jurat popular” (el qual no pren decisions), periodistes que no han gravat a l’interior per petició de les advocades (encara que sí ho han fet a l’exterior) i el públic format per familiars, amigues i companyes de les acusades ocupant les 30-40 places disponibles.

Després de les formalitats processals i la lectura de les acusacions per part de la Fiscalia (que de forma traduïda al codi penal espanyol serien més de robatori amb força, detenció il·legal i tinença d’armes), un dels advocats de la defensa ha sol·licitat un ajornament del judici de tres setmanes basant-se en què no tenien accés a una part del sumari perquè l’acusació no l’havia facilitat, creant indefensió a les acusades.

Un cop acabades les argumentacions tant de la fiscalia com de la defensa, el jutge ha fet sortir a la gent de la sala fins a tres vegades per deliberar amb ambdues parts abans de rebutjar l’ajornament.

Entre els arguments de la fiscalia estava la suposada no rellevància de tals documents per al cas i només al final ha reconegut que hi ha una altra part que està relacionada amb la investigació (encara oberta), que no revelaran.

Fins i tot el jutge ha reconegut que no tenia molts dels documents que la defensa reivindicava, però li ha tret importància al·legant que això és habitual en molts judicis, per la qual cosa les advocades han insistit que la rellevància o no d’aquests documents l’han de decidir elles.

Finalment el jutge ha rebutjat l’ajornament de tres setmanes. No obstant, ha suspès la sessió del dijous 26 de gener, perquè la defensa tingui temps de llegir la part del sumari reclamada a la qual podran accedir (que no és tota); així la propera sessió serà el 9 de febrer, a la qual, en principi, ja assistiran testimonis, entre ells un policia de l’estat espanyol.

Diverses solidàries de diferents països han mostrat el seu recolzament durant les 4 hores i mitja que ha durat la sessió dins de la sala. Les nostres companyes han rebut el nostre caliu en la freda Alemanya i mirades i gestos de complicitat han estat presents durant el matí, transmetent força i demostrant una vegada més que enfront de la repressió i l’empresonament, la solidaritat entre les lluitadores traspassa murs i fronteres.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.