Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

Recurs de reforma per l’arxivament de la causa contra l’exconsellera d’Educació

Publicat per dia 4 gener 2016 – 12:12Cap comentari | 195 views

Recurs de reforma per l’arxivament de la causa contra l’exconsellera d’Educació

Share to Google Plus

El procés judicial es remunta al mes de maig de 2014 quan, arran d’una informació publicada a un mitjà de comunicació, a instancies de l’Assemblea Docents s’interposà denúncia contra Joana Maria Camps davant Fiscalia. La denúncia es basava amb la presumpta utilització de fons públics, en desplaçaments a Menorca fora de les funcions com a Consellera. La Sra. Camps s’emparava en l’exercici del seu càrrec, per costejar continus viatges a Menorca, quan recordem que ja percebia un complement anual de 22.000 € per compensar la residència a la seva illa natal. En data 3 de juny de 2014 el Fiscal Superior, Sr. Bartolomé Barceló Oliver, decretà l’arxiu de la denúncia en considerar “no quedar acreditado que los hechos denunciados sean constitutivos de infracción penal”.

En resposta a l’arxivament inicial de Fiscalia, l’Assemblea interposà querella davant del Jutjat en data 12 de setembre de 2014 i aquesta fou novament arxivada sense cap investigació per la Magistrada del Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Palma, Sra. Piedad Marín Sánchez. L’Assemblea de Docents va recórrer l’arxiu judicial per Recurs de Reforma en data 15 d’octubre de 2014, que va ser desestimat per la mateixa Magistrada el dia 12 de desembre de 2014. Convençudes que els fets publicats necessitaven ser objecte d’investigació per aclarir-los, es va recórrer en apel·lació a l’Audiència de Palma i allà, finalment, s’admeté per Interlocutòria de 22 de juliol de 2015 la necessitat d’investigar ja que, segons afirmà la Sala, “llama la atención que en ocasiones la querellante realice viajes a Menorca de varios días de duración, no para actos propios de la función de la querellante y en cambio, cuando sí lo son y el destino no es Menorca, conste la ida y el regreso a esta ciudad el mismo día”.

Com a conseqüència d’aquests fets, el Jutjat d’Instrucció núm. 4 es va veure obligat per l’Audiència a obrir la investigació instada des de l’Assemblea i per aquest motiu la Sra. Joana Maria Camps va ser citada a declarar, en qualitat d’imputada el dia 16 de novembre de 2015, que finalment ho realitzà el 18 de desembre. L’exconsellera assumí la pròpia defensa. En paral·lel, el Jutjat acordà requerir el Govern de les Illes Balears, i per tant, fou obligat, per tal que col·laboràs aportant la documentació completa dels expedients administratius (autorització de despesa, factures autoritzades, etc.) de tots els viatges a càrrec de l’erari públic realitzats per la Sra. Joana Maria Camps des del seu nomenament com a càrrec públic, no només des del període que va ser nomenada consellera.

El judici es produí el 18 de desembre, després que la Sra Camps demanàs poder declarar des de Menorca, i així fou per videoconferència, davant l’Advocacia de la CAIB i el misser de l’Assemblea de Docents, no es va personar el Ministeri Fiscal.

La jutgessa Piedad Marín, en l’Auto del passat 21 de desembre afirmà que, segons l’examen de les diligències practicades fins a les hores, es posava de manifest “la inexistencia de un delito de malversación de caudales públicos”. L’Assemblea de Docents ha recorregut l’arxivament del cas degut a què la diligència està pendent de completar. A l’auto de 30 de setembre de 2015 de l’Audència s’acordà que es lliurés tota la relació dels viatges realitzats per l’exconsellera Camps a càrrec del pressupost públic “desde su nombramiento como cargo público de la administración de la CAIB hasta la fecha de emisión de la certificación, acompañando los correspondientes expedientes administrativos de la autorización del gasto, o en su defecto, las facturas debidamente autorizadas y con el justificante de la tramitación de los pagos”. La Sra. Camps fou nomenada Directora General de Treball i Salut Laboral el 23 de juny de 2011.

L’Assemblea de Docents va interposar el 24 de desembre un recurs de reforma contra l’Auto del 21 de desembre de 2015 de la Magistrada del Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Palma, la Sra. Piedad Marín Sánchez, on acordà el sobreseïment lliure de les diligències prèvies i l’arxivament de la causa contra l’exconsellera d’Educació, Cultura i Universitats de l’anterior govern, la Sra. Joana Maria Camps, per presumpte malbaratament de fons públics en els desplaçaments a Menorca on té la seva residència.

Articles relacionats:

L’exconsellera Camps declararà com a imputada per malbaratament de fons públics el 16 de novembre

L’exconsellera Camps, pendent de declarar per presumpte malbaratament de fons públics

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.