Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, General, Mobilitat i territori, Okupació i espais alliberats

Propostes en qüestió de camins per la legislatura 2015-19 a Pollença

Publicat per dia 25 juny 2015 – 17:05Cap comentari | 226 views

Propostes en qüestió de camins per la legislatura 2015-19 a Pollença

Share to Google Plus

La Plataforma pro camins públics i oberts fa arribar algunes de les principals demandes al govern entrant a l’Ajuntament de Pollença:

1. Inclusió dins l’inventari de béns de tots els camins del catàleg de camins de Pollença que no estan pendents de cap al·legació.

2. Prioritzar la resolució de diligències prèviament aprovades en plenari de 2007 del camí coll d’en Patronet.

3. Iniciar diligències per resoldre problemàtica dels camins del Coll de Síller i Boquer.

4. La publificació dels camí de Cala Castell d’acord amb la darrera sentència dels tribunal Suprem i del PGOU.

5. Des de l’Ajuntament sol·licitar al Consell que garanteixi el pas per tota la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Inclosa en l’inventari de béns del Consell.

6. Actualitzar una mapa de camins públics i d’ús públics del municipi amb interès excursionista, per tal de promocionar el senderime al nostre municipi.

7. Compromís de tots els membres del govern municipal de recolzar les propostes fetes per tal de garantir el pas en camins prèviament inclosos en el catàleg, fent una recuperació d’ofici en tots aquells que siguin inclosos en l’inventari de béns així com les netejes en els camins que presenten dificultats de pas.

8. Resoldre expedients pendents.

Són les mateixes que es van fer per la legislatura 2011-2015 i que desgraciadament es va significar pel poc compromís de l’equip de govern, per tant , es tracta d’una proposta a quatre anys, en que com em fet en cada legislatura, oferim el nostre recolzament al consistori en cas de voler treballar en la recuperació d’aquests camins, i recordant que en tot cas que nosaltres seguirem reivindicant aquesta tasca en benefici de l’interès general.

Alternativa per Pollença ja ha demostrat fer seves aquestes reivindicacions, deixant clar el seu full de ruta punt a punt a la seva plana web:

1- Inclusió dins l’inventari de béns de tots els camins del catàleg de camins de Pollença, que no estan pendents de cap al·legació.

Tots els grups de l’oposició vam presentar una moció en aquest sentit al setembre de 2011 que va ser aprovada per unanimitat però que no es va complir.

2.- Prioritzar la resolució diligències prèviament aprovades en plenari de 2007 del camí coll d’en Patronet.

Vam presentar aquesta moció ja fa vuit anys, setembre del 2007, i es va aprovar per unanimitat però cap dels equips de govern que ha hagut ha estat capaç de fer-la complir:

Primer: Iniciar l’obertura d’un expedient d’investigació que reculli fonts orals  no contemplades al catàleg, per acabar de complimentar-lo.

Segon: Iniciar la recuperació del camí amb especial cura de protegir el tram del camí empedrat.

Tercer: Indicar el tram en el seu inici i al seu final.

3.- Iniciar diligències per resoldre problemàtica dels camins del Coll de Síller i Boquer.

- Veure article sobre la problemàtica de Cala Boquer. Es va aprovar la desafectació d’un tram del camí núm. 73: Camí de Cala Bóquer del Catàleg de Camins per  possibilitar la seva permuta amb el tram de camí proposat per la propietat.

- Respecte al camí del Coll de Síller només fa uns mesos vam participar amb l’actual batle i alguns de regidors de l’equip de govern a una caminada reivindicativa on demanàvem un pas clar entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç (veure article)

4.- La publificació del camí de Cala Castell d’acord amb la darrera sentència del tribunal suprem i del PGOU.

Al darrer pressupost vam presentar una al·legació per fer efectiva la servitud de pas per a vianants prevista en el PGOU de 1990 sobre el camí de Castell del Rei.  A la pàgina 18 de l’Estudi Econòmic Financer, aprovat en l’acord de l’Ajuntament Ple de dia 23 de maig de 1990, hi havia quantificades les despeses per a l’establiment de les servituds, les quals afectaven a 29,9 Km. de longitud de camins amb una despesa global de 44,8 milions de pts. el que representava un cost de 1,5 milions per Km., es a dir, 9.000 €/Km. La longitud del Camí de Cala Castell és aproximadament de 7,5 Km. i el del Castell del Rei es de 1,5 Km., el que representaria unes despeses respectives de 67.500 € i 13.500 € de 1990.

5.- Des de l’Ajuntament sol·licitar al Consell que garanteixi el pas per la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Inclosa en l’inventari de béns del Consell.

Cal la recuperació total d’un bé públic com la Carretera vella de Pollença a Lluc de manera lògica i coherent per acabar bé una ruta tan important turísticament com és la Ruta de Pedra en Sec, sense obligar als excursionistes a sortir a la carretera asfaltada. (article sobre el tema)

6.- Actualitzar una mapa de camins públics o d’ús públics del municipi amb interès excursionista, per tal de promocionar el senderime al nostre municipi.

Pura lògica, el que és increïble és que encara no s’hagi fet un bon mapa d’aquests camins.

7.- Compromís de tots els membres del govern municipal de recolzar les propostes fetes per tal de garantir el pas en camins prèviament inclosos en el catàleg, fent una recuperació d’ofici en tots aquells que siguin inclosos en l’inventari de béns així com les neteges en els camins que per aquest motiu presenten dificultats de pas.

El nostre compromís el tenen.

8.-Resoldre expedient pendents.

Al darrer pressupost vam presentar una al·legació que no va ser acceptada demanant una partida per millorar el catàleg de camins amb la realització d’investigacions.

Al mes de setembre vam participar amb l’actual batlle i alguns de regidors de l’equip de govern a una caminada reivindicativa on demanàvem un pas clar entre el Port de Pollença i Cala Sant Vicenç al Coll de Síller (veure article)

* La fotografia de portada és del 27 d’abril del 2008 quan es realitzà una excursió, per tercer any consecutiu, reivindicant el caire públic de la Carretera Vella de Pollença a Lluc. Al voltant de 300 persones hi participaren, una vegada concentrades al Pi de Son Grua es llegí el següent comunicat.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.