Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius, Països Catalans

Posicionament del SEPC davant la vaga d’avui convocada per el Sindicato de Estudiantes

Publicat per dia 26 octubre 2016 – 10:101 Comentari | 2.552 views
Share to Google Plus

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) rebutja la convocatòria d’avui organitzada pel Sindicato de Estudiantes (SE).  El SEPC Mallorca convoca, junt a deu organitzacions educatives més, una concentració per aquesta tarda davant Delegació de Govern. Us feim arribar el posicionament, i les raons que l’acompanyen, íntegrament.

CvI0AVGWAAAZAuD

Aquest sindicat, afí a CCOO i PSOE, és clarament espanyolista i actua segons el que uns líders posats a dit decideixen a Madrid, per tant no té en compte les realitats de les diverses nacions oprimides de l’Estat Espanyol.

NO-FEM-VAGA-26O-300x200El SEPC i el Moviment Estudiantil, coordinadament amb altres agents, fa anys que lluita contra la LOMQE però sembla que pel SE només és la seva lluita unilateral la que portarà a la derogació d’aquesta imposició.

Altra vegada, aquesta vaga ha estat convocada unilateralment, completament d’esquenes al gruix d’organitzacions i assemblees que treballen dia a dia per bastir una educació publica i de qualitat. Entenem doncs, que aquestes dinàmiques danyen la base del Moviment Estudiantil i contribueixen a la desmobilització i l’organització de les estudiants en sindicats de base.

La seva lluita no ens representa, el SE no treballa amb les estudiants. Treballen per mantenir unes subvencions que el hi atorga el Gobierno de España, amb la qual cosa el grau de confrontació i la capacitat de defensar els interessos de l’estudiantat es veu disminuïda en tant que aquest sindicat depèn de les ajudes que si es produís aquesta confrontació les deixarien de rebre i com a conseqüència la gent que s’aprofita d’elles perdria l’interes en el moviment.

És per això que el SEPC no secunda la vaga, i animem tot l’estudiantat a organitzar-se al si del Moviment Estudiantil de base perquè entenem que l’única força capaç de fer front a aquestes imposicions espanyoles i europees és la de les estudiants organitzades que lluiten dia a dia als seus centres educatius i als carrers.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens comprometem a seguir amb la lluita que dia a dia s’està desenvolupant als diferents Instituts i Universitats dels Països Catalans en contra la LOMQE, la LEC, el 3+2, per tal de construir l’educació que volem entre totes.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.