Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Criminalització i repressió, Desobediència, Drets bàsics, General

Peter Pank va a judici, amb moltes proves representatives de la persecució duta a terme contra els artistes de carrer

Publicat per dia 15 gener 2017 – 19:26Cap comentari | 323 views

Peter Pank va a judici, amb moltes proves representatives de la persecució duta a terme contra els artistes de carrer

Share to Google Plus

El dijous 5 de març del 2015 l’artista de carrer conegut com a Peter Pank, que s’autodefineix com a pallasso i forma part del col·lectiu Loco Circo de la Vida, es trobava al carrer Aragó de Palma fent malabars amb ganivets habilitats per a dita tasca. De sobte, un policia local que anava en motocicleta es va aturar a la seva vora i, sense demanar-li la documentació ni pràcticament intercanviar cap paraula, li va voler requisar els malabars al·ludint que es tractaven d’«armes perilloses».

Inicialment l’artista es negà, pel que el policia local va agarrar-lo per la pitera i l’intentà prendre els seus estris de feina a la força. Com que no ho aconseguí, li va clavar un cop de puny a la cara per tractar de que l’artista amollés els malabars. En ser atacat, Peter Pank demanà ajuda a les persones que estaven dins els seus cotxes i en aquell moment, un home acompanyat del seu fill que prèviament havia donat diners a l’artista, va sortir del cotxe assegurant que també era policia, ajudant a l’agent agressor retorcent el braç de l’artista. Finalment, el varen poder reduir al terra tot clavant-li un genoll a l’esquena, pel que varen poder prendre-li els estris.

Minuts més tard, dos cotxes de la policia local varen acudir a l’escena de l’agressió i denunciaren a l’artista de carrer. En la denúncia, entregada a la Delegació de Govern espanyol, els policies plasmaren que van forcejar amb un individu que es trobava al carrer amb tres armes blanques de grans dimensions que es negava a entregar als agents, traient de context que es tractava d’un malabarista que estava fent el seu número. Per tant, segons la denúncia presentada per la policia local, un home que anava pel carrer armat amb tres ganivets de grans dimensions, va forcejar amb la policia per no voler entregar les presumptes armes, pel que el varen haver de reduir.

Posteriorment, Peter Pank, amb una contusió ben visible a la cara, mal al braç que li van estrènyer i mal a una cama quan el reduïren al terra, va acudir a un centre mèdic perquè li fessin un part de lesions. Després, aconsellat pel seu advocat, va interposar una denúncia al jutjat de guàrdia, tot aportant part del número de placa que va poder memoritzar del policia agressor.

Arrel del relatat, que ja us vam explicar en el moment de l’agressió, l’artista de carrer anirà a judici aquest dilluns. El judici està relacionat amb l’ordenança cívica aprovada per el Partit Popular a la legislatura passada. El tinent de batle de Turisme i Coordinació Municpal, Álvaro Gijón, i la tinent de batle de Funció Pública i Govern Interior, Irene San Gil, van ser les persones que van dur a terme aquesta legislació molt criticada. Mira per on, ambdues persones ara mateix es troben relacionades amb diferents casos de corrupció.

Peter Pank anirà a judici aquest dilluns, amb moltes proves representatives de la persecució duta a terme contra malabaristes, pallassos, artistes de carrer en general. A més, demostrarà que els ganivets que usava per el seu espectacle no són armes. En la seva declaració carregarà tota la culpa a la classe política del moment, simplement perquè són qui van tensar la corda, específicament San Gil i Gijón.

Reflexió que ens ha fet arribar el mateix artista; per Nadal va fer el mateix espectacle per el que ara el jutgen, a la plaça Major, i tot era tranquil·litat i pau.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.