Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, Economia alternativa, General, Illes Balears i Pitiüses

Origen de l’electricitat a Som Energia

Publicat per dia 26 gener 2016 – 12:26Cap comentari | 231 views
Share to Google Plus

Som Energia comercialitza electricitat verda a partir del sistema d’utilització dels certificats de garantia d’origen. A la cooperativa s’és 100% renovable, així que els certificats verds garanteixen que el 100% de l’energia que consumeixen els socis/sòcies i clients ha estat generada per alguna instal·lació productora d’energia renovable.

Paral·lelament, Som Energia treballa per desenvolupar projectes de producció d’energia especialment en fotovoltaica, eòlica, minihidràulica i biogàs.


Any rere any, Som Energia ha estat etiquetada com a comercialitzadora verda (100% renovable) segons el procediment anual de certificació que realitza la CNMC (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia) de les comercialitzadores.

S’assocleix gràcies als certificats de garantia d’origen (GdO) d’aquells productors renovables que transfereixen la seva producció anual per, d’aquesta manera, acomplir el compromís de la cooperativa: visibilitzar la demanda per part de la ciutadania d’unes fonts energètiques (les renovables) enfront d’unes altres (fòssils i nuclears).

Així doncs, a banda de fer ús dels certificats de les pròpies instal·lacions, la cooperativa també gaudeix de col·laboracions molt apreciades.

Per a Som Energia és important mostrar amb qui col·labora  per aconseguir aquests certificats i d’aquesta manera posar en valor l’origen d’aquesta producció d’electricitat renovable. I per tant, en la següent taula es detalla ha ajudat  per la certificació de l’any 2014 i de quines instal·lacions renovables provenen els seus certificats de garantia d’origen.

origen electricitat som energia

A les Illes s’han fet socis en els darrers mesos de Som Energia l’Associació de Comerciants i Serveis de Santa Maria del Camí i l’ajuntament de Pollença, a iniciativa d’Alternativa per Pollença. També hem pogut saber que l’IMAS ha començat contactes amb la cooperativa per com treballar conjuntament.

Article realitzat a partir de la publicació Origen de l’electricitat de Som Energia a la plana web de la cooperativa d’energia verda. En ella hi podeu trobar molta més informació teòrica i pràctica sobre com canviar el mode energètic en les nostres cases i també entendre com funciona aquest.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.